פיתוח ווורדפרס

כמעט את כל הידע שלי על עבודה בווב, קיבלתי מוורדפרס. זו לא הייתה המערכת הוובית הראשונה שיצא לי לעבוד איתה, בעברי ניסיתי לעבוד עם Nuke או Phpbb לרוב התייאשתי כמה דקות אחרי הליך ההתקנה, מערכות אחרות היו פחות ברורות או פחות נוחות לעבודה ובסופו של דבר וורדפרס היא המערכת היחידה שאליה הצלחתי להתחבר – ממש.

אפשר להרים בלוג וורדפרס בלי לדעת שורת קוד אחת, עיצובים חינמיים פזורים בכל רחבי הרשת וגם תוספים לגמרי לא חסר. הבלוגר הפשוט יוכל להריץ את הבלוג שלו בלי שום בעיות גם אם הוא לא מבין מה זה Php או Mysql.

ומצד שני, אפשר (ורצוי) לחפור לעומק, ממש לחטט בקרביים של המערכת ולנסות להביא אותה אל הקצה, לתת לה מגע אישי – ממש להכניס מעצמך אל תוך המערכת. וכך, התחלתי לחפור פנימה. בהתחלה זה היה תרגום בלבד של ערכות עיצוב, אחר כך קצת התאמות ולאט לאט גיליתי שאני יודע יותר ויותר. לא רק היכרות עם המערכת הרווחתי פה אלא גם היכרות מעמיקה עם בניה לפי התקן, עיצוב בעזרת css, עבודה מול מסדי נתונים וכמובן, Php.

אני שונא ללמוד מספרים, הספרייה שלי מכילה סטוק של ספרי לימוד על פיתוח ב php, vb ועוד, רובם נזנחו הרבה לפני אמצע הספר. השיטה האהובה עלי ללמידה היא התנסות אישית ביחד עם פירוק והרכבה של קודים של אחרים. זה התחיל אצלי עם Mirc Scripting אי שם בשלהי האלף הקודם והמשיך עד ל php כיום. לחפור בקוד מאז ומעולם היה תחביב, אבל הוא מהווה סוג של מעצור. לחפור בקודים של מישהו אחר מגביל לשיטת החשיבה שלו, לזווית הראיה שלו – אין פה הרבה מקום לחדשנות. מכאן, השלב הבא צריך להיות כלפי מעלה וזה אומר שהלאה עם לטפל בקוד שמישהו אחר ייצר ולהתחיל לייצר את קוד משלי. וכככה החלטתי לנסות להתחיל סוף סוף עם פיתוח תוספים לוורדפרס. כבר הרבה זמן שזה ברשימת הדברים שאני רוצה לעשות ואני חייב להתוודות שעד עכשיו, כל הנושא הזה קצת הלחיץ אותי. זה לא שלא פירקתי תוספים קודמים בניסיון להבין איך הם בנויים, ואף עשיתי התאמות פה ושם (כמו בתוסף הקאפצ'ה החשבונית למשל) אבל כאמור זה דבר אחד לתקן קודים של מישהו אחר ודבר אחר לגמרי לבנות מוצר מאפס.

וכך, בדפדן פתוחות מי יודע כמה לשוניות שמכילות מדריכים לבניית תוספים, כשהחביב ביותר עלי הוא כלי שמייצר שלד לתוסף שעליו נותר רק להלביש את הקוד. תוסף ה PhpEclipse מספק סביבת עבודה נוחה במיוחד.

אני חייב לציין שחששתי מזה בהתחלה, לא מפיתוח הפונקציונאליות, אין לי שום בעיה לייצר פונקציות ואלגוריתמים, אני פשוט, כפי שכבר ציינתי, שונא לקרוא מדריכים בין אם זה ספר ובין אם זה ה API. וכשרוצים לפתח תוסף, אין מנוס מזה. אז הנה מתחיל המסלול, ומקווה שיצא מזה משהו מועיל.

לדרג את הפוסט
0

Comments

4 תגובות על “פיתוח ווורדפרס”

  1. כתבה נחמדה, גם אני בהחלט מעדיף ללמוד תכנות ע"י נבירה במערכת – וכמוך, גם אני גיליתי את הפשטות שיש בקוד של וורדפרס (:

  2. תמונת פרופיל של אביתר
    אביתר

    צודק במאה אחוז 🙂

    אין כמו לחפור ולנבור בשורות. אני רק מייחל לכך שוורדפרס תצמח מעלה ותהפוך ממערכת בלוגים למערכת ניהול אתרים אמיתית. הפשטות והנוחות שלה משאירות הרחק מאחור את ה"אחיות הגדולות" שלה – דורפל או ג'ומלה. מה שנשאר לשפר הוא את מערך הביצועים והיכולות הטכנולוגיות. נקווה שמאט עומל על כך בחדרו… 🙂

  3. בעקבות הפוסט שלך, פיתחתי את התוסף הראשון שלי!!!

  4. מצוין, פעם ראשונה שהגעתי לבלוג הזה ואני מתמוגג. לא רק מאיכות התוכן אלא בייוד מכך שאני מרגיש שאתה ממש מדבר עליי. גם אני חופר בוורדפרס, גם אני עברתי לדרימהוסט, גם אני חושב על כתיבת תוסף משלי ועוד. אשמח להכירך.
    🙂
    דניאל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *