למרות שהוא לא היחיד בתחומו, אין ספק שדרופבוקס הוא אחד המימושים המעולים לרעיון של אכסון קבצים על גבי הענן. מאז שעברתי להשתמש בדרופבוקס החשש של לאבד חומר כבר לא קיים, הקבצים שלי נגישים לי על כל המחשבים שלי (גם הווירטואליים) ואני יכול לערוך אותם מכל מקום ואפילו לגשת אליהם מהסלולרי.
פעם בכמה זמן, אני נתקל במישהו שצריך לשלוח לי קובץ גדול במיוחד, שהוא קצת מעבר לקיבולת הנפח שג'ימייל מוכנה לסבול. לרוב זה קובץ ZIP שמכיל שלל קבצי PSD, אבל זה כמובן יכול להיות כל דבר. הפתרון הקל והנוח הוא כמובן ליצור תיקייה משותפת בין שני המשתמשים וכך להעלות אליה את הקבצים בחשבון אחד ולאחר הסנכרון לגשת אליהם מהחשבון השני אבל מדי פעם עדיין יוצא לי לפגוש באנשים שלא עובדים עם דרופבוקס ולא מכירים את השירות. בשלב הזה בדרך כלל מתחילים לדלג ולחפש שירותים שונים כמו יו-סנד-איט ודומיהם המאפשרים לצד אחד להעלת קובץ ושולחים במייל קישור הורדה לצד השני.
יש לכך כמה חסרונות, העיקרי בהם הוא שרוב השירותים הללו נוהגים למחוק את הקבצים לאחר תקופה מסויימת וכך הקבצים יכולים ללכת לאיבוד.
הפתרון מגיע בדמותו של איר-דרופר, שהוא שירות המתלבש על דרופבוקס ומאפשר לאנשים לשלוח לכם קבצים. אחרי התחברות ראשונה לשירות והצמדה של השירות לחשבון הדרופבוקס שלכם תוכלו לשלוח בקשה לקבלת קבצים לאנשים. המשתמשים יקבלו לינק אל תיבת הדואר שלהם ושם יוכלו להעלות את הקבצים אשר יופיעו בתיקיית הדרופבוקס שלכם בתום הסנכרון.
יש לשירות הזה כמה יתרונות. ראשית, הקבצים כמובן מגיעים אל המחשב שלכם ישירות בלי שום פעולה מצידכם. שנית, השירות לא מכריח את המשתמש לשלוח לכם קובץ ZIP נפוח אלא מאפשר להעלות קבצים בודדים אשר ירוכזו ישירות בתוך התיקיה.
מה שכן צריך לקחת בחשבון כמובן זה את נפח התיקיה שלכם, אם אתם קרובים לקצה גבול הנפח שלכם כדאי אולי לנקוט באחת מפעולות הבונוס שמאפשרות להגדיל את הנפח.
כתיבת תגובה