בחצר עם הלפטופ

לא מזמן, עברתי לגור ביחד עם בת זוגתי. היות והיא הייתה מחוברת לאינטרנט דרך הכבלים והיות ועל ה D-link שלי נאמר שהוא מיועד ל ADSL (מה שהתברר בסופו של דבר כלא נכון) שלפתי את האדימקס הישן שלי וניסיתי ליצור רשת ביתית. עם ADSL היה לי ניסיון רב, אבל חברת הכבלים בארץ עובדת בשיטה קצת מטומטמת ואף יותר מזה – מעצבנת.

נטוויז'ן לא נותנת תמיכה בראוטרים אלא אם הם נרכשו דרכה. לא שזה יחודי לנטוויז'ן, למיטב זכרוני מהכתבה של קינן, כל ספקיות האינטרנט בישראל מצפות לתשלום כלשהו עבור תמיכת ראוטרים אלא אם אלו נרכשו אצלן.
היתרון אצל נטוויז'ן מצוי בעובדה שבאתר התמיכה שלה מצויים הסברים לחיבור הראוטרים הנפוצים לכבלים ול ADSL. יתרה מזאת, לדף הלז ניתן להגיע גם דרך דף הגישה של HOT (כאשר המחשב או הראוטר מחובר למודם אך לא בוצע עדיין חיוג).

כאמור, הדרך של חברות הכבלים היא מעצבנת במיוחד, אם כי היא מאפשרת שתי שיטות חיבור – pptp ו l2tp. אחת מהשיטות הללו בוודאי מצויה בראוטר (ובדילינק שלי התברר שאפילו שתיהן), באדימקס שלי הייתה רק תמיכה ב PPTP.
על מנת להתחבר ב PPTP, צריך קודם כל להרים צלצול לחברת הכבלים (6900*) ולבקש ממחלקת האינטרנט שיקצו עבור המשתמש שלכם – כתובת IP קבועה. למרות שאפשר להגדיר ללא IP קבוע, הרי שאם לא מגדירים אחד כזה יש צורך לעבור את כל תהליך ההגדרה של הנתב מחדש בכל פעם שהוא מתנתק מהרשת. (כתובת ה IP הקבועה לא מגיעה מהספק אלא מ HOT והיא רק כתובת פנימית של HOT שמתקבלת עד ההתחברות לספק. השירות הלז הוא חינמי). בשלב הבא, יש צורך ליצור קשר עם הספק עצמו ולברר מה כתובת ה Gateway (בחלק מהראוטרים רשום כ Defautl pptp Gateway) ומה ה subnet mask. לאחר שיש את כל הנתונים הללו (כתובת IP קבועה (שצריך גם לדעת אותה כמובן), כתובת הגייטווי, הסאבנט וכמובן שם המשתמש והסיסמא) אפשר לדחוף את הכל פנימה אל תוך הראוטר ולקוות לטוב. היות ורוב החברות אינן מעניקות בחינם את השירות של תמיכה בראוטרים, עלה הפיתרון המצויין הבא – לא מציינים שדרושה תמיכה בראוטרים אלא פשוט מבקשים את הנתון הספציפי. זה, למרבה הפלא עובד ולמרות שקרוב לוודאי שהתומך יודע בדיוק מה אתם הולכים לעשות עם הנתונים הוא לא יהסס לתת לכם אותם (ואם כן – תגידו שאתם מנסים להגדיר חיבור בלינוקס – עובד יופי).

זה עבד מצויין, לפחות עד שזוגתי התעצבנה שבכל הבית פרוסים כבלי רשת והיות והראוטר של דילינק לא היה אמור להתאים (גיליתי שהוא מתאים רק לפני יומיים) רכשתי לעצמי את הראוטר המפלצתי של לינקסיס – WRT54GL, אחד הראוטרים היותר אהודים בעולם הגיקים. הראוטר המדובר, היה הראשון שהקושחה שלו שוחררה ברשיון חופשי ויש לו לא מעט גירסאות חופשיות משופרות.

שמח וטוב לב חיברתי את הראוטר למודם ולמחשב והתחלתי להגדיר, כמובן אחרי שטרחתי לבצע רישום מדוייק של כל הפרטים החשובים – זה לא עבד. בדיעבד מסתבר, שכאשר מחליפים ראוטר מחליפים מן הסתם את כתובת המאק אותה רואה חברת הכבלים. לרוע המזל, כתובת ה IP הקבועה איננה משהו שפשוט מוגדר במחשב כמספר אלא כשיוך על פי כתובת mac. במילים אחרות – טלפון שוב לחברת הכבלים ולבקש את כתובת ה IP החדשה.

לאחר שדי נמאס לי מכל נושא ה PPTP החלטתי לנסות גם את חיבור ה L2TP, חיבור שהתגלה כהרבה יותר פשוט – כאן צריך רק את כתובת ה IP של שרת ה LNS, שם משתמש וסיסמא.

זהו, עכשיו – אחרי שגם הגדרתי את פונקציית האלחוט אפשר לשבת עם הלפטופ בחצר בלי להיגרר עם זנב כאורך הגלות.

ולכל מי שזקוק לנתונים של נטוויז'ן

PPTP
גייטווי: 172.26.255.245
סאבנט מאסק: 255.248.0.0

L2tp

כתובת שרת: 212.143.205.253

לדרג את הפוסט
0

Comments

7 תגובות על “בחצר עם הלפטופ”

  1. תמונת פרופיל של דרור
    דרור

    לי דווקא נטוויז'ן נתנו תמיכה עבור ראוטר כשנאלצתי להגדיר חיבור L2TP בכבלים לפני כחצי שנה. לא היתה שום בעיה בכלל. וחוץ מזה, בכתובת הזו ניתן למצוא הגדרות עבור כל הספקים בארץ.

  2. הכל שאלה של מה אתה שואל ועל מי אתה נופל. בסופו של דבר – הכל תלוי בידע האישי של התומך והנחמדות שלו.

    באשר לאתר הלז, (לטובת הפרוטוקול – האתר של פורום תמיכת רשתות בפורטל תפוז) – הוא לא תומך היטב בפיירפוקס, וגם צורת הבניה שלו קצת מטרידה. מצאתי אותו קצת יותר מדי עמוס במידע – הרבה יותר מידע ממה שצריך להיות בהסבר על כיצד להתחבר.

    בתכלס, כשמחפשים מידע ספציפי (לאתר ההוא הגעתי דרך גוגל) אם אתה לא רואה את מה שאתה צריך בסריקה מהירה עם העין – הולכים הלאה – וזה בדיוק מה שעשיתי.

  3. ניצן … היה לי בעיות עם הכבלים וביקשתי חיבור mpls
    חיבור mpls זה חיבור ללא חייגן שמאפשר לי להתחבר מאותו id של המודם לכמה התקשרויות שונות (משמע כמה מחשבים)
    החיבור הזה ה mpls אינו צורך מבחינתך שום התקנה או כל דבר אחר
    אני ממליץ לך לנגן לכבלים על ה mpls תדרוש את זה. אני אומר לך ..זה הרבה יותר משתלם מכל חיבור שיש היום

  4. למיטב זכרוני זה מצריך גם הגדרה אצל ספק האינטרנט שלך לחיבור תואם (ללא חיגן). אני יודע שבבזק בין לאומי אפשר לעשות את זה – באשר לנטוויז'ן זה לא ככה לדעתי.
    בכל מקרה, היות ויש לי מספר חשבונות שונים – אני גם לא יכול לבקש חיבור קבוע ללא חיגן.

  5. היי ניצן
    יש לי את הראוטר wrt54gs אחלה ראוטר
    בכל אופן התקנתי עליו גרסאת לינוקס של אתר:
    http://www.dd-wrt.com/dd-wrtv2/index.php
    אחלה גרסאת חומרה מצויינת ופותחת מלא אפשריות נוחות לניהול הראוטר
    בכל אופן אני ממליץ לך לקרוא את הכתבה הבאה:
    http://www.wi-fiplanet.com/tutorials/article.php/3562391
    ותהנה מהראוטר

  6. שכחתי להוסיף
    גם אני שברתי את הראש שעתיים על הקינפוג עם חברת הכבלים
    לבסוף ביקשתי מחברת האינטרנט כתובת IP קבועה תוך חצי שעה הם סידרו את זה עם חברת הכבלים

    זה באמת חסרון ענק שחברות האינטרנט בארץ לא מכירים בראוטרים שהם לא מוכרים ולא מוכנים לתת עזרה בנושא

  7. […] אחרי הרשת האלחוטית וההחלטה לחזור ללמוד הגיע הזמן ליצור סביבת עבודה נורמאלית. אז יש מחשב ומסך ורמקולים ואפילו מנורת שולחן אבל מלבד זאת, סביבת העבודה שלי נראית שוממת במיוחד. […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *