להגר לחלונות 7 בקלות

מלבד העובדה שהמחשב של אמא שלי עושה קולות של מסוק שמנסה להמריא, הוא גם קשיש למדי. כשהרכיבו אותו, 512 מגה זיכרון אולי נראה הרבה, אבל לאחר שלוש שנים של עבודה רציפה העסק כבר לא סוחב. וכך, כלאחר כבוד נרכש לו מחשב חדש, עם 4 ג'יגה זיכרון ומעבד כפול ליבה חדיש וכמובן שנעשתה שיחת הטלפון המתבקשת – כשאתם מגיעים לסופ"ש צריך להתקין את המחשב.
לחלונות XP כבר לא היה לי כוח, לך תתקין עכשיו שלוש חבילות שירות, ועוד ים של עדכונים. ויסטה היא בדיחה שהייתה הופכת את המחשב החדש ללא יותר מהיר מהישן וכך, החלטתי לנסות את מזלי ולהתקין את חלונות 7. כן, אני יודע שהגירסה היא RC ולא גירסה סופית, ואני לא יכול להגיד שאני לא חושש מהרגע שבו יתברר שאי אפשר לעשות שידרוג מ RC לגירסה הסופית אבל שווה לנסות. כן, זה סיכון במיוחד בהתחשב בזה שמדובר במחשב של אמא ולא של חבר סופר טכנולוגי, אבל מההתנסות שלי עם 7 אני די מבסוט והיא אפילו לא קורסת יותר מדי. מלבד דיסק ההתקנה של חלונות 7 הבאתי איתי גם כונן נייד של 40 ג'יגה שחילצתי מקרביו של אחד מלפטופי הישנים כדי להעביר קבצים בין המחשבים.

השלב הראשון הוא השלב הפשוט בסיפור, מתקינים את חלונות 7, אופיס 2003, AVG, פיירפוקס (בשבילי), ת'אנדרבירד (בשביל אמא), שלל האדוביז למיניהם ועכשיו נותר רק להעביר את הקבצים וההגדרות. לקחתי את הכונן הנייד, חיברתי אל ה XP של אמי והפעלתי את אשף ייצוא / יבוא הגדרות ומסמכים של חלונות XP. חצי שעה טחן המחשב את הכונן עד שקיבלתי שלושה קבצים בנפח 2 ג'יגה האחד המהווים גיבוי של כל המסמכים, התמונות, המועדפים ושאר הדברים שהיו תחת My documents. שמח וטוב לב ניגשתי למחשב החדש, חיברתי את הכונן, הקלדתי transfer בשורת הפקודה / חיפוש של תפריט ההתחל וראו איזה כאב ראש – תוכנת היבוא הגדרות של חלונות 7 לא יודעת לעבוד עם קבצים שנוצרו בחלונות XP.

כיצד תרצה את הנתונים שלך?
כיצד תרצה את הנתונים שלך?
>

מצד שני, וחבל שלא ידעתי את זה קודם, תוכנת הייבוא של חלונות 7 יודעת לייבא הגדרות ומסמכים ישירות דרך הרשת. אפליקצית ייבוא שמיועדת לגירסאות קודמות מועתקת אל התקן נייד ומותקנת על ה XP, בוחרים ייבוא דרך רשת, מקבלים מספר בן 6 ספרות אותו צריך להקליד במחשב השני וקדימה לעבודה. חלונות 7 תמצא את כל היוזרים הקיימים על ה XP ותאפשר לבחור את מי מהם לייבא ומה לייבא מתוכם. אפשר לייבא כמובן את הכל, רק את המסמכים או רק את המועדפים. כך או כך, בסוף התהליך, כל מה שתבחרו ימצא בסיפריית המשתמש וזה הרבה יותר פשוט ומהיר מאשר לעשות את הפעולה הזו ידנית.

החלק המעצבן בכל הסיפור זה התיזוז בין המחשבים. צריך להפעיל על חלונות 7, להתקין על XP, לקבל מספר מ XP ולהקליד אותו בחלונות 7 – קחו בחשבון שהבית של ההורים שלי הוא בן 4 קומות וכמובן שמחשב אחד היה בקומה התחתונה והשני בעליונה ותבינו שקיבלתי אימון מדרגות על הדרך בחינם.

הגדרות הספריות
הגדרות הספריות

הדבר הבא שרציתי לעשות היה להעביר את ספריית המשתמש ממחיצה C למחיצה אחרת, בחלונות XP היה אפשר לעשות את זה על ידי קליק ימני על צלמית My Documents ובחירה במאפיינים ואז העברה. אבל בחלונות 7 כבר אין My Documents, במקום זה יש Library שהיא בעצם קצת כמו לינקים סימבולים בלינוקס. ניסיתי להבין איך לעשות את זה ודרך הבלוג של חלונות 7 הגעתי אל הטיפ הזה בקבוצת הדיון של מיקרוסופט. זה לא שאני לא יודע איך לעבוד עם עורך ה Registry, אבל אני מעדיף להימנע מזה, למרבה המזל, במיקרוסופט טרחו לאפשר שינוי של מיקומי התיקיות בקלות, רק צריך לדעת איך לעשות את זה. מסתבר שקליק ימני על פריט ברשימת הספריות ובחירה במאפיינים מספק גישה אל תפריט ההגדרות של אותו פריט. כך למשל, ניתן להגדיר את כל התיקיות במחשב על פני כל הכוננים השונים שמכילים תמונות, אך גם להגדיר איזו ספריה תהייה הספריה הראשית אליה ישמרו התמונות.

הגראנד פינאלה היה העברת הפרופיל של ת'אנדבירד בין המחשבים. שוב ניסיתי לעשות את זה קודם כל בדרך הקשה. הכונן הנייד חובר למחשב, הספרייה הועתקה ואז ניסיתי לחבר בינה לבין ת'אנדרבירד על חלונות 7 אך ללא הצלחה. בסופו של דבר נזכרתי בmozbackup הנפלאה שעשתה את העבודה הזו בקלות ובמהירות.
אני מאוד אוהב את ת'אנדרבירד, אבל הדרך שבה הוא מנהל את התיקיות שלו מעצבנת בטירוף. כל תיקיה מקבלת קובץ בינארי שמכיל את כל ההודעות שנכנסו לתוכה וקובץ אינדקס שמפנה אל הנקודות המתאימות בקובץ הבינארי. הבעיה היא, שגם אם מחקתם מייל מסויים מתיקיה מחקתם רק את ההפניה אליה ולא את הקטע הרלוונטי בקובץ הבינארי. המשמעות היא שבמשך הזמן הקבצים הללו מתנפחים למימדים אדירים וכשהם מגיעים לאזור ה 2 ג'יגה, ת'אנדרבירד כבר לא מסכים לקבל הודעות חדשות. בשביל לטפל בזה יש תרגיל שלם של העתקות, מחיקות ושינוי שמות של קבצים אבל מדובר בעבודה מסורבלת ומעצבנת עם פוטנציאל לטעויות וגם ככה למי יש כוח לעשות את זה בנוסף לטרטור של העברת מחשב.

בקיצור, הרעיון של מיקרוסופט לעשות איסוף טיפים הוא רעיון מצויין, רק חבל שכשאתה מאמץ מוקדם בד"כ אתה זה שכותב את הטיפים אחרי שאתה לומד את החומר בדרך הקשה.

לדרג את הפוסט
0

Comments

10 תגובות על “להגר לחלונות 7 בקלות”

  1. "אבל מההתנסות שלי עם 7 אני די מבסוט והיא אפילו לא קורסת יותר מדי"

    מה שכתבת זה turn-off מיידי להרבה אנשים, כולל אותי. זה מדריך מצוין לאלו שרוצים לעבור לWindows 7, אבל אני לא חושב שהרבה מאיתנו ירצו אם היא קורסת.

    למה? כמות הקריסות שהייתה לי עם ויסטה אחרי שנה: 0.

    1. אל תשכח שאתה קיבלת את ויסטה כמערכת מוגמרת ואם קיבלת אותה במסגרת של רכישת מחשב חדש גם קיבלת את כל הדרייברים הרלוונטים. בנוסף, מן הסתם, עשית בה שימוש נורמטיבי בלבד.

      אני לעומת זאת לקחתי גירסת בטא של מערכת הפעלה, התקנתי אותה על חומרה בלי שהיו לי דרייברים מתאימים, וניסיתי לגרום לה לקרוס ככל האפשר – כי כל קריסה שכזו מדווחת למיקרוסופט שדואגת (או מתימרת לדאוג) לטפל בה כדי שהגירסה הסופית לא תקרוס. ואכן, אם את בילד הראשון אכן היה קורס פעם בשעה בערך, הרי שה RC כמעט ולא קורס בכלל.

      "כמות הקריסות שהייתה לי עם ויסטה אחרי שנה: 0"
      ומה האפ-טיים המקסימלי שלך? הצלחת לגרום למערכת לרוץ חודש שלם בלי צורך בריסטרט למשל?

  2. שיטת ההעברה הזו היא ממש לא אינטליגנטית, בלשון המעטה.
    מה אם אני רוצה לייצא מ-XP, לפרמט, ואז להתקין 7?

    1. אתה עושה בדיוק את אותו התהליך, רק במקום לבחור בהעברה דרך הרשת אתה בוחר באופציה השלישית – גיבוי לכונן קשיח או התקן נייד (או למחיצה אחרת במחשב). מפרמט, מפעיל את תוכנת ההעברה ומשחזר.

      זו הבעיה הכי גדולה עם חלונות לדעתי, צורת המחשבה של כל המערכת על מחיצה אחת. על לינוקס יש לי מחיצה אחת למערכת ההפעלה והתוכנות, אחת ל SQAP ונוספת בשביל תיקיות המשתמש. אם רוצים לפרמט או אפילו להחליף הפצה, עדיין ספריית המשתמש איננה נפגעת. בחלונות לעומת זאת היוזרים יושבים על C ביחד עם שאר התוכנות ואם המחשב נפגע מוירוס ואתה רוצה לפרמט, אתה עלול לאבד את הנתונים.

      1. טוב, זה יותר ענין של ההבנה של היתרונות בחלוקה הזו מאשר חוסר האפשרות לבצע אותה. אצלי הנטבוק בא מראש עם כונן לוגי קטן יחסית שמכיל את מערכת ההפעלה וכונן לוגי נוסף שמשתרע על יתר הכונן הקשיח.

        ועדיין, בחלונות בגלל הרגיסטרי יותר קשה להפריד לחלוטין בין מערכת ההפעלה לבין הישומים – אי אפשר סתם לקחת כונן עם מערכת הפעלה אחרת ולצפות שדברים ימשיכו לעבוד כרגיל ברמת האפליקציות….

        ובסופו של דבר גם מגיעות תוכנות כמו סקייפ ומחליטות בשבילך על איזה כונן הן יתקינו את עצמן. עצבים!!!111!!!.

        דרך אגב ניצן, מה נגמר עם סקר תוספי הסטטיסטיקה הגדול?

        1. בנושא המחיצות אפשר לטפל בקלות, הנטבוק שלי הגיע עם מחיצה אחת של 160 ג'יגה וחולקה במהירות כדי להריץ גם חלונות 7 וגם אובונטו. באשר לנושא התוכנות והרג'יסטרי, זה אכן מחורבן, אבל מבחינתי מספיק להעביר את ספריית המסמכים, מה גם שבדרך כלל היא זו שתופסת נפח מהר מאוד.

          באשר לתוספים, הם עדיין עובדים ומונים, הפוסט עדיין בגדר טיוטא שהולכת ותופחת עד כדי כך שאני כבר שוקל לפצל לסידרה של פוסטים.

  3. תמונת פרופיל של דרור שניר
    דרור שניר

    זיגמונד, הניסיון שלי עם ויסטה במשך כמעט שנתיים: אפס קריסות. הנסיון שלי עם Windows 7 RC במשך חודשיים ומשהו: אפס קריסות. זה תלוי חומרה, כמו תמיד. אני עובד על לפטופ של HP, והחומרה איכותית. המערכת עובדת מצוין, ואני עוד ביצעתי שדרוג במקום במקום התקנה נקיה. לא הייתי אומר שזה שיפור-על ושהמערכת טסה כמו שטוענים, אבל בהחלט יש כל מיני שיפורים נחמדים מאוד לעומת ויסטה.

  4. מסכים לגמרי עם דרור שניר.

  5. ניצן,

    לגבי הצורך לרוץ בין הקומות, כדאי לך לשקול שימוש ב- Remote Desktop או באיזה שרת-לקוח VNC כדי להתחבר אל המחשב השני, וכך לחסוך לעצמך את הריצה. כמובן, זה יעבוד רק אם שניהם מחוברים ברשת.

    לגבי הגודל של הקבצים של ציפורעם, יש דרך להביא אותם אל גודלם האמיתי, והיא בלחיצה על הלחצן הימני של העכבר, על גבי השם של התיקייה שאותה אתה רוצה לכווץ. בגרסה האנגלית של ציפורעם, האפשרות נקראת Compact. אני מבצע את הפעולה הזאת פעם בשבוע-שבועיים על התיקיות הגדולות, וכמובן על תיקיית הדואר הנכנס, שכן הכל עובר דרכה.

    פעולה נוספת שכדאי לבצע פעם בכמה זמן, היא בתוך המאפיינים של התיקייה, והיא נקראת Rebuild Index.

    חשוב: את כל הפעולות האלה כדאי לבצע או במצב של אוף-ליין, או לאחר שליחה/קבלה יזומה. כך, אף תהליך לא יופרע באמצע.

    בהצלחה!
    דותן

  6. דווקא מהתנסות שלי עם win 7 אני מאוד מרוצה המחשב כמעט ולא נתקע!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *