לפני קצת יותר משנתיים, בשלהי 2006, ישבתי עם אילה רווח (אז מנהלת מוצרים בנענע, היום סמנכ"לית באול-ג'ובס) במשרדים של חברת מארס (המפתחת של טאקי מולטיפלייר וערוץ גוגו בהוט) וניסינו לתכנן את טורניר הטאקי הענק. הטורניר היה אמור להתנהל בשלוש פלטפורמות במקביל – האינטרנט, הסלולר (דרך אורנג') והטלוויזיה (דרך ערוץ המשחקים של HOT). ניסינו למצוא פתרונות לשלל סוגיות כמו איך מבדילים בין יוזר yosi של נענע ליוזר yosi של אורנג' (הפיתרון nana עם קו תחתון לפני שם המשתמש) ואיך דואגים שהנקודות ששמוליק צבר בסלולר ובאתר יספרו לו ביחד. כל זה כמובן לא שינה כלום שכן בחור צעיר גילה פירצה בתקנון ובמשחק, פתח שני משתמשים והחל לשחק אחד נגד השני בצורה נלוזה למדי. הוא היה נכנס לשולחן עם שני המשתמשים מחכה מספר רגעים ואז פורש מהמשחק עם המשתמש הפקטיבי. זה היה נספר כניצחון טכני כמובן למשתמש האמיתי שלו שקיבל עליהן 2 נקודות. אני לא יודע כמה זמן הבחור ישב על התרמית שלו, אבל למיטב זכרוני הוא זכה עם מספר נקודות של 4 ספרות. בהתחשב בעובדה שכל ניצחון מזכה ב 2 נקודות זה אומר שהיו שם לפחות 500 משחקים, אם ניקח בחשבון שהיו פעמים שהוא אולי גם ממש שיחק – אזי גם יותר. הסיבה שאני יודע את זה היא שאותו בחור לא טרח להסתיר כלל וכלל שזה בדיוק מה שהוא עשה – אך מה לעשות, התקנון היה לצידו.
יש שני סוגים של שחקנים, אלו שמשחקים בשביל הכיף ואולי לנצח ואלה שעבורם זו פשוט דרך קלה להרוויח פרס. השחקנים מהסוג השני יתישבו על המחשב מבוקר ועד ליל – אין יציאות, אין חברים, אין בילויים – רק משחק ועוד אחד ועוד אחד. אחרי יומיים כאלה הפער מצטבר בצורה כזו שכל מי שמציץ בטבלת האלופים מבין מהר מאוד שאין לו הרבה סיכוי להשתרבב למקומות הראשונים. למעשה, שחקן שמנסה להתמודד בצורה הוגנת במשחק אין לו שום סיכוי לזכות בפרס.
הלקח נלמד, וביום העצמאות של 2007 עשינו שני טורנירים קצרים – בני יום אחד כל אחד – כך למעשה מנטרלים את אפשרות צבירת הנקודות לאורך זמן אך עדיין יש יותר סיכוי לשחקנים הנחושים יותר. הייתי במילואים בתקופה ההיא ככה שאני לא ממש זוכר מה נסגר מבחינת הזכיות, אבל אני די משוכנע שזה לא היה משתמש מהשורה.
די האמנתי שבזאת יסתם הגולל על טורנירי הטאקי עד שהיום מצאתי את עצמי מותקף במייל, בפייסבוק ובטוויטר בהודעות מרננות על קיומו של טורניר טאקי חדש. מילה לזכותו של גיא אליאב – הנה מנכ"ל שחי ונושם את הרשת (גם אם הוא לפעמים קצת מציף אותה) ומנצל את המדיה החברתית לטובתה של נענע10. למוד ניסיון מהטורנירים הקודמים החלטתי לראות מה נשתנה והלכתי לשחק קצת ולהציץ בתקנון ואכן יש שיפור. אני מניח שאת רוב הקרדיט יש לזקוף לזכותו של אורי דישון, מנהל תחום המשחקים בנענע10, ובין הבודדים שעוד נותרו מהתקופה של נענע הישנה, קרוב לוודאי שהוא זה שהציף את כל המסקנות והלקחים מהטורניר הראשון והשני שעשינו. ואכן מי שיטרח לקרוא את התקנון ימצא שם את הסעיף הבא: "מי שישחק נגד אותו יריב יותר מ-5 פעמים במהלך יממה – הניקוד שיזכה בו במשחק לא יצבר לו לטבלת השיאים של הטורניר." במילים אחרות, רוצה לשחק נגד עצמך שוב ושוב ושוב? אין שום בעיה, אבל כל 4 משחקים תאלץ לפתוח משתמש חדש.
שיפור נוסף שהופיע במשחק הוא שבמקרה של פרישה של שחקן המשחק כבר לא מסתיים בניצחון טכני אלא במקומו נכנס שחקן וירטואלי שמשלים את המשחק עד לזכיה או הפסד – האם הנקודות נצברות במקרה שכזה? לא לגמרי ברור לי, אבל נראה לי שכן.
ברמת העיקרון, עושה רושם שבנענע10 דאגו לסגור את אותה פירצה שאיפשרה לאותו בחור לזכות בטורניר הראשון, אבל אם אתם חושבים שיש לכם סיכוי לנצח, עדיין אתם טועים. נציץ לרגע בשיטת הניקוד של נענע 10 – ניצחון מקנה שתי נקודות בעוד שהפסד מקנה רק נקודה אחת (פרישה לא מקנה נקודות). למעשה, אפשר לזכות בטורניר הטאקי של נענע10 מבלי לשחק כלל וכלל, כל שיש לעשות זה להיכנס לשולחן ולעזוב את המחשב עד שהמשחק יסתיים – כשתורו של המשתמש יגיע, באם לא ישחק בתוך 30 שניות המחשב ישחק בעבורו. צריך רק להמתין לצליל המסמן את סופו של המשחק ולהתחיל משחק חדש – בין אם הפסדת או ניצחת את הנקודות צברת וזה ידידיי, איננו טורניר – זו תחרות הקלקות.
בואו נודה בזה, המנצח בתחרות הטאקי של נענע 10 יהיה לא שחקן הטאקי הטוב ביותר אלא דווקא האדם הנחוש ביותר לזכות ולאמר את האמת – בשיטה הזו ניתן לזכות גם מבלי לדעת את חוקי המשחק. זה לא טורניר, זה אפילו לא תחרות.
לצורך העיניין, עבור כל משתמש שמורה טבלה אישית המחזיקה את מספר המשחקים ששיחק, את מספר הנצחונות שלו והניקוד אותו צבר עד כה, מכפלת הניקוד באחוז הניצחונות של המשתמש תאפשר לקבל איזשהו פקטור איכותי יותר של ציונים. נכון, עדיין אפשר לנצח על ידי צבירה של מאסת משחקים גדולה, אבל כאן ליכולות של השחקן כבר יש חשיבות ולרמאות אין אטרקטיביות. כך או כך, כרגע לשחק טאקי בנענע 10 נעשה כמעט בלתי אפשרי, התופעה של אנשים שנכנסים לטורניר ופשוט לא משחקים מאיטה את המשחקים עד מאוד, חבל שלא הטמיעו לתוכנה איזושהי פונקציה שבודקת אם השחקן מגיב ואם הוא לא היא פשוט מעיפה אותו.
כתיבת תגובה