נשבר כבר מסקיצות

37signals היא חברה המייצרת מוצרים מבוססי ווב לניהול פרוייקטים. יש להם את בייסקאמפ שהוא מוצר לשיתוף ידע, את High Rise שהיא מערכת crm פשוטה ועוד כלים שנועדו לספק לחברות קטנות אפשרויות ניהול מבוזרות.

בשבוע שעבר, העלתה החברה פוסט די שנוי במחלוקת בבלוג שלה שנקרא – why we skip photoshop. למרות השם שלו, הפוסט דווקא לא מתייחס לשימוש בתוכנת הפוטושופ אלא לשימוש האינסטנסיבי בתוכנה בשלב הסקיצות או למעשה, לכל שלב הסקיצות בעצמו.

בצורה מפתיעה למדי, רוב זמן הפיתוח נשרף לא אצל המפתחים אלא דווקא אצל הסטודיו. שלב הסקיצות, הוא אחד השלבים הארוכים והמייגעים בכל התהליך ככל הנראה, דווקא בגלל היכולות הנרחבות של פוטושופ.
במקום לייצר סקיצה בסיסית, שתהייה איזשהו סוג של קו בסיסי לתחילת עבודה, תגדיר את הגריד הכללי והתנהגות הרכיבים, יושב המעצב הראשי וקובע את הלוק הראשי, את העיצוב של דף הבית, אלמנטים עיקריים.

לאחר שמתקבל עיצוב ראשי המוסכם על כולם (ונדלג פה על ישיבות הסקיצות) מתחילים לגזור מהעיצוב הראשי, את תתי העמודים וכל תת עמוד שכזה נכנס בעצמו אל טקסי ישיבות הסקיצות.

או אז, מגיע השלב שבו כל העמודים כבר עוצבו וצריך להתחיל לפתח את האתר. שולחים את ה PSD אל צוות הפיתוח שצריך עכשיו לשבת על העמוד, לפרק אותו למרכיביו הבסיסיים, להוציא את המפרט של כל רכיב (גובה, רוחב, צבע, גבול, וכיוצ"ב) ולתרגם את זה לעיצוב Css.
במילים אחרות, לאחר שהסטודיו בילה כל כך הרבה זמן עבודה בבניה, יושב המפתח ועסוק בלעשות הנדסה לאחור לקובץ העיצוב על מנת להפכו לקוד.

אחרי שהשלב הזה נגמר, כדור הפינג פונג חוזר אל המגיש – הסטודיו. עכשיו יושב הגרפיקאי כשמולו בחלון אחד הסקיצה ובחלון השני האתר ומתחיל להשוות. כמה פיקסלים לפה? כמה פיקסלים לכאן? מה הגוון של זה והאם האפור שבווב נראה אותו דבר כמו האפור שבסקיצה.

עכשיו מוחזר הכדור אל המפתח, לסשן תיקונים ולאחר מכן יוחזר למעצב לסשן בדיקות וחוזר חלילה עד שהכל נראה בדיוק אותו דבר.

כמות הזמן שנשרפת, כאן היא עצומה, וככל שבקודקוד מצויים יותר אנשים התהליך נעשה יותר מסורבל כי יש יותר אנשים שצריכים שישמעו את דעתם. בסופו של דבר, מוצא עצמו צוות הפיתוח קרוב לתאריך הדד ליין כשהוא עדיין בשלב הסקיצות, אפקט שמכניס בעיקר לחץ אל תוך המערכת.

אחת הבעיות עם פוטושופ, מציינים ב 37 אותות, היא העובדה שפוטושופ גורם לכולם להתמקד בפרטים הקטנים. האפקטים הוויזואליים שאליהם ניתן להגיע בעזרת פוטושופ גורמים לכך שהמיקום של כל פסיק הופך להיות לנושא לדיון. אומנם כל גוון וכל צבע חשוב בסופו של דבר, אבל אלו דברים שיכולים להגיע בשלב הפיניש האחרון והם פחות מהותיים בתהליך התנעת העבודה.

לוח שנהואם כבר סקיצות, יאהו מספקים חבילת טמפלטים עיצוביים לעיצוב בסיסי. רכיבים כמו מיקומים לבאנרים, עיצובים לטפסים, פיסקאות, גריד לבסיס וכן הלאה. הרכיבים זמינים הן בתור png לשימוש בפוטושופ או כל תוכנת עריכה גרפית אחרת, הן בתור טמפלט ל Visio ועוד פורמטים נפוצים. השימוש בתבניות לא יהפוך את המשתמש לנוויל ברודי הבא. אבל הוא בהחלט יאפשר לו לייצר תרשים ראשוני למוצר שיהיה מספיק ברור למתכנת כדי להתחיל עבודה, בזמן שהקודקודיה מתווכחת על הפינישים הקטנים.

לדרג את הפוסט
0

Comments

4 תגובות על “נשבר כבר מסקיצות”

  1. תוכל בבקשה לצרף קישור לחבילת התבניות של יאהו?

  2. אה, אני בעצם רואה שהקישור הופיע בתמונה. סליחה וחג שמח.

  3. מניסיוני האישי – המסקנה שנובעת מכל זה היא שהכי נכון כאשר המתכנת למד גם עיצוב (או להפך) או במילים אחרות כאשר המתכנת הוא גם המעצב הוא יכול לשלב את התכנות הבסיסי מההתחלה, לתכנת ולעצב במקביל ולחסוך זמן,
    אומנם תמיד יש אנשים מעליו בסטודיו שיש להם דעה שעליו להתחשב בה אבל כאשר הוא גם המעצב וגם המתכנת הוא יודע לאזן את הזמן ולתכנן נכון את הזמן הדרוש בהתאם
    מעצב שיודע גם תיכנות ומנהל את העיצוב והתכנות ביחד – ככה לדעתי הכי נכון לעבוד
    כמובן שקשה להשיג מישהו ששולט בשתי התחומים האלה ביחד ברמה גבוה..אבל זו כבר בעיה אחרת

  4. הם צודקים ולא צודקים
    לאנשים כמו 37signals, יש מספר סיבות שהפוטושופ מיותר אצלהם: ראשית, כולם שם יודעים קוד ושנית, השפה העיצובית שלהם כבר קבועה, ברורה ומובנת לכולם. כל הישומים שלהם מדברים באותה שפה עיצובית ולכן לא צריך את של העיצוב הויזואלי. במקרים שבו כולם כבר מדברים את אותה השפה ומבינים את הקוד, באמת הפוטושופ מיותר.
    אבל – כשיש לך לקוחות שלא מבינים קוד, כשהשפה הויזואלית לא ברורה מראש, דילוג על השלב של הפוטושופ יגרום רק לקשיי תקשורת וכתוצאה לחזרה לשלבים מוקדמים בפרוייקט מאוחר מדי ובכך לבזבוז כסף וזמן.

    37סיגנלס אוהבים לצאת בהצהרות כוללניות ולהסיק מהפרט אל הכלל, אבל זה מה שעושה אותם למעניינים (אם כי לא צודקים)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *