פליקרסה

הכוננים הקשיחים שלי מכילים בסה"כ 160 ג'יגה המתפרשים על 8 מחיצות, שתי מערכות הפעלה, ומי יודע כמה דורות של העברות נתונים מהמחשבים הקודמים. במשך הזמן, הייתי משוכנע שהרבה מאוד תמונות שהיו לי הלכו לבלי שוב. בגלל כל הבלאגאן, לנבור במעמקי הדיסק הקשיח כדי למצוא את כל התמונות נעשה משימה כמעט בלתי אפשרית.

בעבר נסחבתי עם מצלמה בתיק (קוניקה מינולטה, 6MP, אני אוהב את המצלמה הזו), ובכל פעם שרציתי לצלם משהו נאלצתי לשלוף אותה מהתיק, להדליק, לכוון ואז לקפל מחדש. זה היה מסורבל, מה גם שרוב התמונות הוחמצו עד שהגעתי לשלב הצילום. הימצאותה של מצלמת 5MP בנוקיה N95 מספקת זמינות צילום גבוהה בהרבה, הסלולר תמיד בכיס, תמיד דולק, וכל מה שצריך לעשות זה רק לפתוח את העדשה כדי להיכנס למצב צילום (יש למצלמה הזו בעיית איטיות נוראית, אבל זה עדיין מאוד מהיר).

את הניהול של התמונות החדשות, ביחד עם האיתור של התמונות הישנות, אני עושה בעזרת פיקסה. אהבתי את התוכנה הזו בתקופת העבודה על חלונות, ומאז שגוגל סיפקה הפצה גם ללינוקס (למעשה, זו הגירסה של חלונות שכרוכה בתוך wine שהותאם במיוחד, אבל היי, זה עובד) אני משתמש בה גם במערכת הזו. יש לפיקסה הרבה מאוד יתרונות כשהמוצלחת מביניהם לדעתי היא היכולת לסרוק את כל הדיסקים הקשיחים ולשלוף את כל התמונות הקיימות. התצוגה הממוינת לתיקיות ומאורגנת לפי סדר כרונולוגי מאפשרת סריקה מהירה של התמונות ובכלל, עבודה נוחה.

בחיאת, תתחשבואת התמונות המוצלחות יותר, אני נוהג לשתף בפליקר, הבעיה היא, שלמרות שפיקסה מספקת כלים כדי להעלות את התמונות לשירותים של גוגל (כגון בלוגר, ג'ימייל, פיקסה ווב) היא לא משחקת עם כולם ולא מספקת ממשק העלאה לפליקר. עד היום, נהגתי לפתוח תיקיה חדשה על שולחן העבודה, להעתיק אליה את כל התמונות שאני רוצה להעלות, לפתוח את פליקר ולהעלות את התמונות דרך הממשק הוובי. שיטת העבודה הזו מסורבלת, הן כשמחפשים תמונות ישנות והן כשמנסים לשלוף תמונה בודדת מתוך תיקיה (רגע, זה dc000023.jpg או dc000024.jpg?).

יש פיתרון
הפיתרון מגיע דווקא מהכיוון של פליקר בצורת מערכת הפירסום דרך המייל. כל משתמש מקבל כתובת דוא"ל ייחודית אליה הוא יכול לשלוח את התמונות שלו, את שם התמונה ניתן לקבוע דרך שורת הנושא של ההודעה ואת התיאור של התמונה ניתן להכניס בתוך גוף ההודעה. ברגע שההודעה מתקבלת אצל פליקר, התמונות מפורסמות בחשבון הפליקר של המשתמש.

היות ולרוב האנשים שמשתמשים בפליקר יש גם חשבון ג'ימייל, ניתן לכרוך את שני השירותים ביחד באדיבותה של פיקסה בצורה הבאה.

1. תחת Tools –> options בוחרים בלשונית E-Mail.
2. מגדירים את גודל התמונה לשליחה, ניתן להגדיר גדלים מקסימליים עבור סט תמונות ועבור תמונה בודדת.
3. נכנסים אל חשבון הפליקר ומעתיקים את כתובת הדוא"ל לפירסום תמונות.
4. בוחרים את התמונה שרוצים להעלות ולוחצים על כפתור ה Email שבסרגל התחתון.
5. בוחרים את שירות הג'ימייל ומזינים את פירטי החיבור (פעם אחת בלבד, פיקסה תזכור אחר כך)
6. בשורת הנושא כותבים את שם התמונה
7. בשדה הנמען מכניסים את כתובת הדוא"ל שנמצאה בסעיף 3.
8. בתוכן ההודעה כותבים את תיאור ההודעה.
9. ניתן להוסיף תגיות ע"י כתיבה של tags: ורשימת התגיות מופרדות ברווח.
10. לוחצים על שלח.

בשלב הזה, התמונה כאמור מועברת אל פליקר לפירסום ועכשיו ניתן לערוך אותה ככל תמונה רגילה (שיוך לסטים, הוספת תגיות וכ').

לדרג את הפוסט
0

Comments

3 תגובות על “פליקרסה”

  1. ניצן,

    יש גם את f-spot ללינוקס, שעושה עבודה טובה.

    יש לה 2 חסרונות מהותיים מול פיקאסה:

    1. כמעט ואין אפשרות להגדיר בה כלום. אפילו לא בקבצי ההגדרות.

    2. היא תוכננה במטרה להוות תוכנה שמנהלת ייבוא של תמונות ממצלמות אל המחשב. לכן צריך כל הזמן לשים לב שמורידים את הסימון מעל "להעתיק את הקבצים". ואי אפשר לגרום לכך להיות האפשרות של ברירת המחדל.

    תוכנה נוספת אשר נותנת עוד תכונות שימושיות, היא Tracker שמגיעה בתור ברירת מחדל עם אובונטו. אני מעדיף אותה על פני Beagle, אבל זה כבר ממש עניין של טעם אישי.

    תעשה חיים, ושבת שלום!
    דותן

  2. השיטה החדשה של פליקר מעולה וחוסכת הרבה זמן גם לי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *