כשנה חלפה מאז הביא לנו אתר גרופר את בשורת הקופונים מחו"ל, בשנה החולפת צמחו לו כפילים רבים מספור. אם באוגוסט של 2010 היו באוויר כארבעה אתרי קופונים שהציעו דיל אחד ביום, הרי שכבר מזמן יש פה יותר מ 20 אתרי קופונים המציעים מספר רב של דילים בכל רגע נתון.
המעקב אחר כל הדילים הוא קשה וגם אתרים המציעים ריכוז דילים יומיים לא באמת מסוגלים להנגיש את כל המידע העצום הזה. הבעיה האמיתית לרוע המזל, היא לא במציאת דיל אטרקטיבי אלא לזכור איפה רכשת כל דיל ודיל ולממש אותו לפני שיפוג תוקפו.
אחרי שהגעתי למצב שבו מספר דילים נמוגו להם אל עולם שכולו פג תוקף בגלל שלא הספקתי לנצלם ניסיתי למצוא דרך נוחה לנהל את הרישום והמעקב. בתחילה, פתחתי לי גליון אקסל ובו רשמתי את כל הפרטים. זה עבד מצוין, כל זמן שטרחתי לפתוח את הגיליון ולעקוב, אבל במהרה שכחתי לעקוב, או אפילו לעדכן – ובמהרה הגיליון איבד את הרלוונטיות שלו.
השלב הבא היה לשלוף את כישורי הפיתוח שלי, ועד מהרה תוכנית להרמת אתר תזכורות על קופונים נהגתה, אבל אותו מחסור בזמן שמונע ממני להשלים את העבודה על אתר ריכוז הקופונים והמבצעים שלי מנע ממני גם את התוכנית הבאה.
האסימון נפל רק היום כאשר אירוע שסימנתי כחשוב לפני כחצי שנה עלה לפרק ותזכורת נשלחה אלי למייל – הרי מה יותר פשוט מאשר להשתמש בלוח השנה של גוגל ביחד עם שירות התזכורות המצוין שלו כדי לתזכר את עצמך.
אז מה עושים
ראשית, ניצור לוח שנה חדש, זה לא חובה, אבל זה יקל עלינו בכמה וכמה דרכים. לוח שנה נפרד יאפשר לנו:
1. לא להציג את הקופונים בלוח השנה – פחות עומס בעין עבור מי שמשתמש בשוטף בשירות
2. להגדיר תזכורות דיפולטיות עבור הלוח – פחות עבודת הגדרות עבור כל קופון בנפרד
כדי ליצור לוח שנה חדש יש ללחוץ על add (הוסף) בבר הניווט של שירות הלוחות, הוא מופיע תחת הלוחות הקיימים שלכם. לחילופין ניתן ללחוץ על איקון גלגל השיניים הצמוד לשמכם (פינה שמאלית עליונה למי שמשתמש בממשק באנגלית, קרוב לוודאי שימנית עליונה למשתמשי ממשק עברי) לבחור ב Calendar Settings ואז תחת Calendar ללחוץ על הכפתור Create new calendar.
נמלא עבור הלוח פרטים שיעזרו לנו בעתיד במציאתו ונלחץ על יצירה בתחתית המסך.
השלב הבא, יהיה להגדיר תזכורות ברירת מחדל עבור לוח השנה הספציפי. דרך מסך ההגדרות של לוחות השנה, ניכנס להגדרות ה notifications של לוח השנה החדש שיצרנו.
בשורת ה Event reminders נגדיר את התזכורות.
אני הגדרתי תזכורת במייל 10 ימים ו 5 ימים לפני פקיעת תוקף השובר. בנוסף, הגדרתי תזכורת SMS יום לפני. כל אחד יגדיר את התזכורות כראות עיניו. היות ואלו הגדרות ברירת המחדל של הלוח הזה כל אירוע שיצורף ללוח באופן אוטומטי ישלח את התזכורות הללו.
זהו, עכשיו, כל שעלינו לעשות הוא ליצור אירוע חדש עבור כל קופון, כאשר תאריך האירוע הוא יום פקיעת התוקף של הקופון. את האירוע יש לצרף אל הלוח הרלוונטי – ומעכשיו, תקבלו תזכורות על קופונים.
טיפים
כאשר תרכשו קופון חדש, היכנסו אל מייל האישור ולחצו על More Actions ואז על Create event. הפעולה הזו תפתח חלון להוספת אירוע בלוח השנה מבלי שתזדקקו להיכנס ישירות אל הלוח. אופציה אחרת היא לעשות replay למייל וללחוץ על Insert: Invitation כדי להפוך את המייל עצמו לאירוע.
אם תיכנסו אל האתר של לוח השנה ותשנו את התצוגה לתצוגת Agenda תקבלו תקציר של כל האירועים שלכם, אם תסתירו את הפעילויות בכל הלוחות האחרים, תקבלו רשימה של כל הקופונים שלכם כולל תאריך הסיום שלהם. את הרשימה הזו תוכלו כמובן להדפיס ולתלות על הקיר אצלכם, ליתר ביטחון.
כמובן שפה נגעתי בשימושיות של העסק כתזכורת לקופונים, אבל אפשרות התזכורות של גוגל היא מצוינת עבור ניהול כל פעולה אחרת. אפשר בדיוק באותה צורה לייצר לוח שנה שינהל עבורכם תזכורות על חידוש מינויים (הוט, יס, דומיינים שנרכשו, חבילת גלישה וכן הלאה) או כל פעולה אחרת. היתרון של הניהול בלוח שנה נפרד מאפשר לכם להסתיר את האירועים הללו משטף העידכונים היומי שלכם. כך למשל, אם יש לכם מכשיר אנדרואיד, האירוע לא ישתלב ישירות אל לוח השנה שלכם.
כתיבת תגובה