רכב חדש ותינוקכם – טיפים שימושיים להורים

לפני שיש לך ילד, השיקולים בבחירת הרכב הבא שלך הם בד"כ התקציב ועד כמה קל יהיה לך למצוא חניה עבורו, כך למשל, הרכב הקודם שלנו היה מאזדה 323 סאדאן שהגם שהייתה חבוטה וזקנה עדיין נסעה בכיף על הכביש. אבל השנים נקפו ובכורתנו נולדה ופתאום התחילו להתווסף פקטורים למשוואה.

מושב בטיחות

מושבי הבטיחות לילדים מתחלקים בטח לעשרות סוגים ומינים, אבל לא משנה באיזה סוג מושב תבחרו מאפיין הקשירה / חיבור לרכב מתחלק לשניים. הראשון – קשירה בעזרת חגורת הבטיחות. אלו המושבים היותר פופולאריים והיותר "גמישים", הם מצויינים עבור משפחות שיש להם שני רכבים למשל וצריכים להעביר את המושב בין האחד לשני. בשיטה הזו משחילים את חגורת הבטיחות דרך גב המושב ועושים שימוש במותחנים יעודיים כדי לקבע את החגורה. זו לא השיטה הטובה ביותר בעיקר כי נעילת החגורה מתבצעת בעזרת מנגנון הראצ'ט המובנה ולכן במקרה של תאונה הכיסא בכל זאת עלול לזוז.
האפשרות השניה היא שימוש בתקן שנקרא IsoFix ובו מחובר הכיסא ישירות אל שילדת הרכב. היתרון הוא (מלבד ההתקנה המהירה והלא מסובכת של המושב) הוא שהקיבוע הוא חלק משילדת הרכב ולכן הוא חזק יותר, עמיד יותר ובעל פחות סיכויי כשל בעת תאונה.

החיסרון העיקרי של מושבי ה isofix היא שהם לא מתאימים לכל הרכבים, שכן רק רכבים מהשנים האחרונות מכילים אותם. היתרון העיקרי הוא ש IsoFix – כפי שנגזר משמו הוא בעל תו iso – הווה אומר שהוא עבר תקינה וכל מושב בטיחות שמשתמש בחיבור הזה ויש לו תו תקן חזקה עליו שיעמוד בסטנדרטים הנדרשים.

תא מטען

עד שנולדה יהל תא המטען שימש כמקום לשים בו את הגלגל הרזרווי ואת הקניות מהסופר, ברגע שמתווסף תינוק למשוואה, תא המטען הופך להיות סוג של מחסן נוסף. הראשונה היא העגלה שתתפוס חלק ניכר מהנפח הפנימי ומצריכה לא מעט אילתורים בעת ההשחלה לבאגאז'. אם אתם רוצים לבדוק את הנוחות של תא המטען בהיבט הזה, נסו לראות עד כמה קל להוציא ולהכניס את העגלה כאשר יד אחת אוחזת בעולל זועק.
כל הדברים האחרים, חזקה עליהם שיתארגנו מסביב לאותה העגלה, וכך מהר מאוד מתווספים אל תא המטען בימבה כזו או אחרת בשביל הזאטוט, חבילת חיתולים נוספת, תיק עם בגדים להחלפה ולפני שתבינו מה קורה אתם תמצאו את עצמכם עם העגלה של הסופר מגרדים בראש כיצד להכניס את כל הקניות פנימה. אני חייב לציין שאת שני המבחנים האחרונים הטויוטה קורולה שלנו עוברת בציונים מכובדים ואם יש משהו שקשה להגיד על תא המטען של הקורולה זה שהוא לא נוח ו/או לא גדול מספיק.

מרווח בין מושבים

בגובה של 186 ס"מ סוגיית המרווח לרגליים אצלי היא שיקול בכל רכב כמעט, אבל ברגע שמכניסים כיסא מאחור, נוסף פה אלמנט נוסף לחישוב. הגודל של הכיסא, במיוחד אם מדובר בכיסא המותקן נגד כיוון הנסיעה עבור עוללים רכים, יצמצם בצורה משמעותית את מרווח התנועה של המושב שלפניו. זה אומר שכאשר יש מרווח צר במיוחד, היכולת לזוז עם הכיסא אחורנית מתבטלת. עבור ארוכי הרגליים מביננו, מדובר בחוסר נוחות משמעותי. במאזדה למשל, חווינו את הבעיה הזו משני הכיוונים – באם הכיסא הותקן במושב האחורי הרי שאת המושב שליד הנהג היה צריך להזיז קדימה כמעט עד סוף המסילה. לחילופין, כשהמושב הורכב מלפנים, פשוט לא ניתן היה לשבת מאחוריו גם אם רגלייכם סטנדרטיות באורכן.
אם במאזדה הייתי צפוף עד חנוק, הרי שבקורולה המרווח הזה הוא גדול ונוח ואפשר להזיז את המושב לאחור וגם לא לרמוס את מושב הבטיחות.

מה עוד?

בנוסף לכל המפורט פה, יש כל מיני "מצבי קיצון" שיופיעו מדי פעם, ושווה לחשוב עליהם. נסעתם לסופ"ש ארוך עם הילדה? איפה שמים את התיקים / מזוודות? קפצתם לחנות לקנות לול / כיסא אוכל – הדברים הללו מגיעים בד"כ באריזות קרטון ענקיות אותן תצטרכו להשחיל אל תא המטען. נושא נוסף זה השיקול של ילדים נוספים, אם אתם מתכוונים להחליף את הרכב בתוך שנתיים – שלוש יתכן וזה פחות רלוונטי עבורכם, אבל אם אתם כבר בעלי עולל אחד ואתם קונים את הרכב לתקופה של 4-5 שנים, אולי תרצו לחשוב קצת קדימה לגבי מצב שבו יש למקם שלושה זאטוטים במושב האחורי, משיחות עם שני חברים שמתמודדים עם הבעיה, יש מעט מאוד רכבים שמתאימים לכך.

רעיונות וטיפים נוספים? אתם מוזמנים לרשום בתגובות.

לדרג את הפוסט
0

Comments

תגובה אחת על “רכב חדש ותינוקכם – טיפים שימושיים להורים”

  1. שיקול שמכירים רק הורים לשלושה בהפרשים קטנים: הרוחב של הרכב. רוב הרכבים הסטנדרטיים מספיקים בקושי רב לשלושה מושבי בטיחות (או במקרה שלנו, מושב ושני בוסטרים). כל חגירה של הילדים הופכת לסיוט.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *