יש שלוש סיבות שבגינן פיירפוקס הוא הדפדפן המועדף עלי: add block this, firebug ו Echofon (הלא הוא טוויטרפוקס ז"ל). למרות שכרום ואופרה הם נפלאים, עד עכשיו תמיד חזרתי אל פיירפוקס ולו רק בגלל העובדה שגם ככה פיירפוקס תמיד רץ ברקע. בימים האחרונים הבחנתי כי גוגל מקדמת את העובדה שיש גם תוספים לכרום, הלכתי לבדוק מה יש – זה מה שגיליתי.
טוויטר – Metrist
שתי אפליקציות טוויטר יצא לי לבחון, זו של Brizzly ואת Metrist, אל השניה התחברתי יותר בעיקר בגלל הדמיון שלה לטוויטרפוקס מבחינת צבעים והתנהגות. חסר לי ה"באק-לוג", עושה רושם בינתיים שהתוסף לא שומר יותר מדי זמן אחורה, אבל בהחלט פרק זמן סביר. תגובות שקיבלתם מוצגות גם הן לתקופה ארוכה יחסית לאחור.
האופציה הראשונה, בריזלי, די מזכירה את הישום הוובי שלהם והיא די מציקה שכן היא מתעקשת למשוך כל תמונה משותפת, כמו גם שאין שום אינדיקציה לקיומם של עדכונים. כמו כן, בכל פתיחה של התוסף מתבצעת טעינה מחדש של הציוצים, זה אומנם לוקח מספר שניות קצר, אבל עדיין טיפה מעיק.
כך או כך, לשני התוספים חיסרון משמעותי לעומת האקופון, ואני מניח שהוא נגזר מהדרך השונה שבה כרום מתיחס לטאבים אל מול דפדפנים אחרים, לא ניתן להשאיר את החלונית פתוחה ולדפדף בין הטאבים. ברגע שתדלגו בין טאבים החלונית תיסגר.
פרסומות – AdThwart
AdThwart הוא תוסף שדומה בתפקודו לאד-בלוק-דיס המוכר מפיירפוקס ולמעשה, הוא משתמש באותו מאגר מידע כדי לזהות ולנטרל פירסומות. ל AdThwart יש שני יתרונות משמעותיים על גבי אד-בלוק. ראשית, על מנת להפעיל או לכבות אותו מספיק לסמן צ'ק בוקס ולרפרפש את העמוד (בניגוד לאדבלוק שמצריך לאתחל את פיירפוקס). שנית, את חסימת הפירסום ניתן להגדיר פר אתר ולא פר כל הסשנים הקיימים של הדפדפן בדומה לאדבלוק.
ניתוח קוד – firebug lite
משתמשי פיירפוקס ירגישו עם התוסף הזה בבית שכן Firebug Lite מתנהג ונראה דומה מאוד לאחיו שעל השועל. בפועל מדובר ב Javascript שמוכנס אל תוך קוד העמוד וטוען את הממשק, זה קצת יותר איטי מאשר הפיירבאג המקורי, אבל זה עובד ונחמד ביותר. הדבר שהכי חסר לי זה התצוגה של האובייקט במבנה הקופסאות עם רישום המגדלים והריווחים כמו שיש בפיירפוקס, אבל זה בהחלט בטל בשישים.
בלי שטויות – BugMeNot
אחד הדברים שהכי מרגיזים אותי זה אתרים שמכריחים אותך לעבור סשן הרשמה ארוך ומייגע (או אפילו קצר ומהיר) רק כדי שתוכל להציץ בתוכם ולהחליט אם מתאים לך או לא. אם אתה בעל אתר ומתעקש להחביא את התוכן בפני גולשים לא רשומים, ככל הנראה יש לך סיבה לכך. בדיוק בשביל מקרים כאלה המציאו את BugMeNot שמאפשר לשתף סיסמאות לאתרים. וכך, אנשים טובים נרשמים, ומעבירים הלאה את הסיסמאות לכל דכפין. התוסף לכרום הוא אפילו יותר איכותי מהתוסף של פיירפוקס שכן בפיירפוקס תמיד תיבחר הסיסמא הראשונה הזמינה בעוד שכאן יוצגו כל המשתמשים הקיימים ביחד עם אינדיקטור של אחוזי ההצלחה בהתחברות.
סינכרון – Xmarks
למרות שגוגל מציעה שירות סינכרון סימניות מובנה בכרום, הרי שהוא מתאפשר רק בין דפדפני כרום עצמם ולא עם דפדפנים אחרים. שירות Xmarks מאפשר ליצור יוזר אחד ולסנכרן את הסימניות (ואף את המשתמשים והסיסמאות) בין כל המחשבים והדפדפנים. זהו כלי מצויין שזמין גם בספארי ואקספלורר (בנוסף לשוא"ש) ומאפשר לדאוג שתמיד תוכלו לגשת אל המועדפים שלכם ללא תלות בדפדפן או במחשב.
עריכת תמונות מהירה – picnik
picnik הוא שירות עריכת תמונות בדפדפן המספק מספר כלים בסיסיים לעריכת תמונה כגון חיתוך, חידוד, הסרת עיניים אדומות, סיבוב וכ'. עד היום כשנתקלתי בעמוד רשת שרציתי לגזור חלק מתוכו נהגתי לעשות פרינט-סקרין, לפתוח את התמונה בגימפ, לחתוך, לערוך, לשמור ולהעלות בחזרה לאינטרנט. די הרבה עבודה בשביל חיתוך מהיר של עמוד רשת. התוסף של picnik מאפשר לשלוח את העמוד הנוכחי אל התוכנה, לערוך אותו ולאחר מכן להורידה או לפרסמה אל טוויטר, פליקר, פייסבוק ודומיהן.
זו רשימה קצרה ומהירה, אני מניח שחפירה מעמיקה יותר תניב תוספים נוספים, אם יש לכם תוספים מעניינים אנא שתפו.
כתיבת תגובה