בסוף חודש יוני של שנת 2004 פנה עדי ז'ורבין לשר התקשורת (אולמרט דאז) וביקש ממנו להפקיע מנטוויז'ן את רשיון ספקית האינטרנט שלה. עדי ז'ורבין, למי שלא זוכר, עמד בראשו של "אובייקטיבי" – ארגון שהתיימר להיות גוף צרכני אובייקטיבי ובפועל התברר כחברה בעלת אינטרסים מסחריים שמכרה תוצאות סקרים למרבה במחיר. כל זמן שז'ורבין בדק מזגנים ומקררים הכל היה בסדר, אבל כשהוא ניסה לסחוט את נטוויז'ן, שהחזיקה ב 20% מהגולשים בישראל כמו גם באינדקס נענע, זו התעצבנה ושלפה את הפלאג. נטוויז'ן עידכנה את שרתי ה DNS של החברה כך שכל מי שינסה להגיע לאתר של אובייקטיבי יגיע לעמוד ריק. גם תוצאות החיפוש באינדקס של נענע (שהוא גם האינדקס של וואינט אם כי אני לא זוכר אם השת"פ היה קיים באותה תקופה) נמחקו והפנו את הגולשים למקום אחר.
הסוף של אובייקטיבי מוכר וידוע, החברה כבר אינה קיימת ומעטים בכלל זוכרים את קיומה. ב 29 לאוגוסט 2004 ביקש עדי ז'ורבין להכריז על עצמו כפושט רגל. האם נטוויז'ן הייתה האחראית הישירה לחיסולו? ככל הנראה שלא ומחיפוש של השם עדי ז'ורבין עולה תמונה של אדם שהאגו שלו גרר אותו לשלל תביעות דיבה בהן הפסיד שוב ושוב. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שבמחי החלטה עיסקית פשוטה הצליחה נטוויז'ן למנוע את גישתו של 20% מציבור הגולשים בישראל אל חברת אובייקטיבי.
רק לא מזמן געשה הרשת כשצפו הסיפורים על עיסקת רופרט מרדוק ומיקרוסופט על כך שהראשון ידרוש מגוגל שלא תאנדקס את תכני ניוז-קורפ ובתמורה יקבל סכומי עתק כאלו ואחרים ממיקורוספט. דובר כאן רבות על נטרליות הרשת, הזכות של גוגל לאנדקס, הזכות של מרדוק לבקש שלא יאנדקסו וכ'. כמה ימים טובים לאחר מכן, בתזמון מפתיע למדי, הכריזה גוגל על שירות ה DNS שלה והזמינה את כל משתמשי האינטרנט להמיר את רשומות ה DNS במחשביהן מאלו של הספק לאלו של גוגל.
גוגל, שהסלוגן שלה היה do no evil, נתפסת כבר היום על ידי לא מעט אנשים כאוייבת הפרטיות וסוג של אח גדול. כמובן שרופרט מרדוק יכול ללכת עם מיקרוסופט אבל אני לא יכול שלא לחשוב לרגע שההכרזה של גוגל על שירות ה DNS שלה בא בדיוק בתיזמון הזה כדי לרמוז לו – אנחנו יכולים להוריד אותך לא רק מהאינדקס אלא מהאינטרנט כולו ואני לגמרי לא אתפלא אם הגירסה הבאה של גוגל טולבר תגיע עם תמיכה מובנית בגוגל DNS.
כתיבת תגובה