טוויטר הוא שירות מיקרובלוגינג המאפשר למשתמשים לייצר פוסטים קצרים של עד 140 תווים – שזה בערך כל מה שהוא ארוך מדי כדי להופיע בשורת הסטטוס של תוכנת המסרים שלכם (או פייסבוק) אבל מספיק קצר כדי לא להצדיק פוסט. מחד, העיצוב של טוויטר נאמן לעיקרון ה KISS (ר"ת: keep it simple stupid) וכך מתקבל ממשק מינימלי לחלוטין שמאפשר רישום מהיר ותחילת עבודה בקלילות. מאידך, API עמוס בכל טוב מאפשר לכל מאן דהו עם קצת ידע בתכנות וכמה שעות פנויות לייצר את ה"אני מאמין" שלו לאיך טוויטר צריך להראות ומה עוד צריך להיות שם. הקריזה שרומי תפסה היום על טוויטר שלחה אותי חזרה אל תיקיית הפוסטים הלא גמורים ולשלוף מתוכו את הפוסט על טוויטר. הפוסט הזה התחיל להיכתב לפני זמן מה והיו בו יחסית מעט שירותים, עם הזמן דברים התווספו (ודברים ירדו) וכך הפך הפוסט לפוסט מפוצל כדי לא להעמיס על הקריאה. החלק הזה יתמקד בעיקר בשירותי רשת שמרחיבים את טוויטר עצמו בעוד שהחלק השני יתמקד בשלל בוטים ושירותים שנועדו לתת ערך מוסף למשתמשי טוויטר.
טוויטפיק הוא אחד השידרוגים המתבקשים ביותר לטוויטר – שירות המאפשר לצרף לכל ציוץ גם תמונה. אין פה שום דבר יחודי, באותה מידה ניתן היה להעלות את התמונה ל imageshack ודומיהם ופשוט להכניס את הלינק אל הציוץ, היתרון בטוויטפיק שהוא מאפשר לעשות את הכל במכה אחת. כל שיש לעשות זה לבחור תמונה מהמחשב, לכתוב את הציוץ, אפשר גם להוסיף תיוג לימים הבאים וללחוץ על שליחה, מעכשיו התמונה תשב על השרת של טוויט פיק והציוץ יגיע אל חבריכם בטוויטר.
מאוד פשוט לדעת כמה אנשים עוקבים אחרי העידכונים שלכם, כל שעליכם לעשות זה להיכנס לעמוד האישי שלכם בטוויטר, שם מצויין מספר העוקבים שלכם ומספר הנעקבים על ידיכם. אבל כמה עקבו אחריכם אתמול? ולפני חודש? האם העליה במספר העוקבים הייתה הדרגתית או איטית? טוויטר קאונטר מציג את התשובה לשאלות הללו על גבי גרף פשוט על תקופה של שבוע, חודש או שלושה חודשים. הוא גם יאפשר לכם לבדוק למי יש יותר גדול עם שני משתמשים נוספים.
אז כאמור אנחנו יכולים לדעת מי עוקב אחרינו ואחרי מי אנחנו עוקבים, אבל כדי לבדוק הדדיות העסק קצת מסתבך. את הצרה הזו בא לפתור LessFriends שאוסף את כל האנשים אחריהם אתם עוקבים ואת כל האנשים שעוקבים אחריכם ומציג על טבלה פשוטה את המידע המתבקש לגבי כל משתמש – מעקב דו כיווני, עוקב או נעקב. זה הזמן להסיר את כל אלו שאינם מתעניינים בכם ולבדוק אם לאלו שעוקבים אחריכם יש משהו חשוב לומר – זו יופי של דרך להיזכר בכל אותם משתמשים שהתחילו לעקוב אחריכם, קיבלתם את ההודעה על כך לדוא"ל ואמרתם אחר כך ושכחתם.
רוצים לדעת מה החברים שלכם חושבים על נושא מסויים? למה לא לעשות סקר בנושא? השירות הזה יאפשר לכם להקים אותו יחסית בקלות, הבעיה מופיעה אחר כך. ראשית מסתבר שהתמיכה בעברית של השירות לוקה בחסר, שנית ההוראות לא כל כך מובנות למשתמש הפשוט. ברמת העיקרון יוצרים שאלה, מגדירים שתי תשובות והאתר עוקב אחר התגובות שהמשתמש מקבל ומשווה אותן אחת ליד השניה. לרוע המזל המשתמשים שלכם לא בהכרח יבינו שהם צריכים לענות את התשובה בדיוק כמו שהיא נכתבה ככה ששום דבר לא מבטיח שהמשאל יעבוד וגם זה – רק בהנחה שהמשתמשים הבינו שזהו בכלל משאל.
אם יש לכם נושאים שמעניינים אתכם במיוחד ואתם רוצים להתעדכן עליהם בצורה שוטפת מבלי להזדקק לחיפוש של טוויטר, שירות מוניטטור יעזור לכם מאוד. מדובר בשירות אג'קסי שמאפשר להגדיר שלושה נושאי חיפוש ולקבל תזרים שוטף של כל הציוצים בתחום. היתרון הגדול הוא שלא צריך לרענן את העמוד כדי לקבל את העידכונים החדשים, החיסרון הוא שציוצים ישנים פשוט לא יופיעו בשירות. גם מהירות התגובה תלויה מאוד במילת המפתח שבחרתם וכמובן ברלוונטיות של הנושא, בעוד שמילת החיפוש linux הריצה לא מעט עדכונים המילה היותר ספציפית ubuntu לא הניבה שום עדכונים.
השירות שמציע iTweet הוא סוג של עיסקת חבילה משובחת. למעשה, מדובר בממשק משופר לטוויטר שאוסף כמעט את כל מה שחשוב ומרכז בעמוד אחד. בין השרותים בעמוד אפשרות שליחת תמונה דרך טוויטפיק, קיצור כתובות במקום (במקום ללכת אל tinyurl) ואפילו צלמיות קטנות שאפשר לקפסט אל תוך הציוצים. בקיצור – תענוג צרוף. דבר אחד קצת מטריד וזהו מונה השאילתות שמציג כמה פעמים פנית אל ה API של טוויטר בבקשה למידע. אין בכך רע, אבל הספירה היא תמיד "מתוך 100" וקצת מלחיץ לדעת מה קורה כשמנצלים את כל 100 הפניות.
אחד הדברים הכי מעצבנים זה למצוא הודעת תשובה ג'נרית ואז לנסות להבין באיזה הקשר זה נאמר. מופיעה תשובה כגון "אתה צודק" ולך תבין אם זה קשור לעצבים שלך על הוט או לטענות שלך על נטוויז'ן. ציוצים על העץ עושה את הדבר הכי הגיוני ומתבקש שאפשר – ציוצים משורשרים, מעכשיו כל תגובה תופיע מחוברת להודעה שעבורה היא שורשרה והנה חזר הסדר על כנו. ברמת העיקרון לכל טוויט יש מזהה וכאשר לוחצים reply לציוץ של משתמש המערכת מסמנת לעצמה את הציוץ אליה שורשרה התגובה. הבעיה היא (כך הבנתי) שאם במקום ללחוץ על כפתור ה Reply פשוט תכתבו תגובה עם @ המערכת לא תדע לאיזה ציוץ להצמיד אותה.
הבעיה העיקרית, ואני מניח שזו בדיוק הייתה הטענה של רומי, היא שאין שירות אחד שמאחד את כל השירותים הקיימים והמשתמשים צריכים לנדוד בין שלל לינקים ברחבי הרשת כדי לקבל את המידע המעניין אותם. הפיתרון של itweet הוא המקיף ביותר שיצא לי לפגוש עד עכשיו, ועדיין חסר לי בו מספר דברים כגון התגובות המשורשרות.
מכירים שירותי הרחבה נוספים לטוויטר? אנא הוסיפו בתגובות.
כתיבת תגובה