מודה ועוזב ירוחם

בעקבות הפוסט הקודם שלי לגבי מדוע שעת החשיכה בת"א לא תשפיע כהוא זה על זיהום האוויר שנפלט מתחנות הכוח התקבלה בתיבת הדוא"ל שלי הודעה מטעם עובד חברת חשמל. מדובר באדם פרטי ולא בתשובה רשמית של חברת חשמל וזו לשונה:

העקומות הסטטיסטיות משמשות להערכות המערכת, הוצאת יחידות לשיפוצים, זמינות של יחידות, רכישות דלקים וכו'
אבל, הייצור בפועל נקבע אך ורק עפ"י הביקוש בפועל, כלומר ברגע שמדליקים אור, קומקום, מזגן וכו', זה אוטומטית מעמיס את המערכת ומגדיל את הייצור בהתאם ולהיפך (כשמכבים זה מקטין את העומס על המערכת) לכן הקמפיין כן יקטין את צריכת החשמל, (הסיבה שעשו את זה רק בת"א ולא בכל הארץ היא שאמרו בחח"י שאם בתום השעה ידליקו בכל הארץ את החשמל, זה יגרום לנפילה של המערכת בשל עומס רגעי גבוה מדי)

יש לציין שכיבוי אורות הוא בעיקר תודעתי ונותן השפעה גדולה מבחינה חזותית, אבל מבחינת החשמל ההשפעה היא לא גדולה במיוחד. אם היו מכבים את המזגנים בקיץ, זה כבר היה חיסכון משמעותי.

אגב, אפשר לאגור חשמל בסוללות אבל נכון להיום אין טכנולוגיה שעושה את זה בעלות סבירה. אם היתה, זה היה מקטין את הצורך בהשקעה אדירה במערכת החשמל מכיוון שחלק נכבד מהיחידות המייצרות, פועל רק בשעות שיא ולא באופן שוטף, דהיינו אם היתה אפשרות להשתמש ב- 5% מהזמן בסוללות, זה היה חוסך השקעה של מאות מיליוני דולרים בתחנות כח שמייצרות מעט מאוד וגם עלות אדירה של ייצור באמצעות סולר (שהוא יקר מזהם ופולט גזי חממה כמו משוגע)

אז זהו, יש פה שתי נקודות שחיות אחת ביחד עם השניה ומצד שני האחת סותרת את טענותי והשניה מחזקת אותה.

  • כן, השעה הזו כן השפיעה על צריכת / הפקת החשמל
  • לא, מבחינת החשמל ההשפעה היא לא גדולה במיוחד
  • ואם יש למישהו מספרים מדוייקים לגבי כמה נחסך, כמה נצרך ומה באמת הלך שם – יבורך.

    לדרג את הפוסט
    5

    Comments

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *