לגרג נגמר הקרדיט

לפני שלושה חודשים, הופיע בוויזה שלי חיוב של 90 שקלים ברשת גרג (רשת של בתי קפה, אבל בחיפה). למרות שאני נוהג לבקר ברשת גרג לא מעט, הרי שבאותו התאריך לא הייתי באותו הסניף שצויין בחיוב האשראי. טלפון לחברת האשראי הציב בפני שתי אפשרויות – האחת להתכחש לעיסקה, והשניה לבקש העתק של החשבונית. היות שהנוהג של החלפה של חשבוניות אשראי בין סניפים הוא בהחלט מקובל ומוכר ברשתות, החלטתי שלא להתכחש לעיסקה אלא לבקש העתק חשבונית – פעולה שהנציג ידע לציין לוקחת עד כ 30 ימי עסקים. במקרה שכזה, על החשבונית יהיה מצויין בדיוק באיזה סניף היא הונפקה ובאיזה תאריך וכך אוכל לראות האם זה חיוב לגיטימי או לא.

30 ימי עסקים עברו ועדיין לא קיבלתי תשובה, הרמתי טלפון נוסף לחברת האשראי והסתבר שהנושא לא נשכח, אלא שגרג בחרה שלא לשלוח חשבונית. לדברי הנציג, נשלחה לגרג בקשה נוספת וקיבלתי התחיבות על זמן לקבלת תשובה. צינתי בלוח השנה, שמתי תזכורת בטלפון וכמובן שלא הספקתי להתקשר. יום לאחר מכן התקשר נציג של ויזה, הסביר שגרג שוב בחרו שלא לשלוח העתק חשבונית ושאל מה ברצוני לעשות. הפעם, בחרתי להתכחש לעיסקה, הנציג עידכן אותי שאני אזוכה בסכום החיוב והם יחיבו את גרג במקום.

הטוב: קיבלתי בחזרה את הכסף שלי.
הרע: מתוך 90 שקלים שבהם חוייבתי, קיבלתי רק 82 שקלים, מסתבר – שהמע"מ לא כלול בהחזר
המכוער: רשת שמכבדת את עצמה, לא יכולה להרשות לעצמה להתעלם מבקשה של לקוח, לא משנה מה היא מוכרת או אם מדובר ב 90 שקלים או 900.

חוקי האשראי מבחינים בין שני סוגי עסקאות אשראי – עיסקה רגילה ועיסקה במסמך חסר.
עיסקה רגילה, היא עיסקה שמתבצעת בבית העסק ע"י העברה של כרטיס האשראי במכשיר החיוב של בית העסק. במקרה שכזה, חובת ההוכחה לאי ביצוע העיסקה נופל על הלקוח ולא על בית העסק. ההיגיון הוא ברור, אם העברת את הכרטיס שלך במקום ולא הודעת על אובדן הכרטיס הרי שככל הנראה אכן היית במקום.
עיסקה במסמך חסר מתייחסת למקרים בהם העיסקה בוצעה ללא נוכחות של הלקוח במקום. תחת התחום הזה נופלת הן הפיצה שהזמנתם בטלפון, המוצרים של "עיסקה טובה", או מסך המחשב שהזמנתם בנענעשופס. במקרה של עיסקה במסמך חסר, כל שהלקוח צריך לעשות זה להודיע לחברת האשראי שהוא לא ביצע את העיסקה. במקרה שכזה, חובת ההוכחה על הביצוע חל על בעל העסק.
במקרה של עיסקה במסמך חסר, צריך בעל העסק להוכיח שבכל שלב בעת ביצוע העיסקה הוא טרח לוודא כי העיסקה אכן מתבצעת אל מול הלקוח. במקרה של הזמנה – החל משלב בקשת הפרטים (שם בעל הכרטיס, ת.ז, כתובת וכיוצ"ב) ועד לשלב שבו השליח מגיע אל בית הלקוח, בודק שהחבילה אכן נמסרת למיועד.

בכל מקרה, כדאי תמיד להקפיד על חתימה ומספר טלפון על השוברים. קבלה של השובר לידיכם לאחר מכן יכולה לעזור בהוכחה כי העיסקה בוצעה או לא בוצעה על ידיכם.

לדרג את הפוסט
5

Comments

4 תגובות על “לגרג נגמר הקרדיט”

  1. נראה כאילו עבדו עליך. אין קשר בין המע"מ לבין ההחזר במקרה של מסמך חסר.
    כאשר אין מסמך שקושר אותך לעסקה ויזה צריכה להחזיר לך את כל הסכום מכיוון שכל הסכום עבר לבית העסק.
    מה שבית העסק העביר למע"מ או לא אינו מענינו של ויזה.

  2. גם:
    שמונה שקלים לא מהווים 15.5% מ90 ש"ח.

  3. דב, לא עבדו עלי, אני אתקטנן עד השקל.
    יהונתן, אני חושב שזה היה 2 שקלים, אבל בחיאת? על 2 שקלים להתקטנן?

  4. שיטת מצליח מצליחה כשמוותרים. את השקלים האחרונים שהם גילחו ממך בלי סיבה תוציא מהם בצורה שהם לא ישכחו: תשלח להם מכתב, תכתב את המפקח על הבנקים, המועצה לצרכנות, אמון הציבור ואיזה עיתונאי צרכנות בכלי תקשורת גדול. נראה אם זה שווה להם את הבלגן.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *