tigo עולה לאוויר

בעוד כמה שעות יעלה ברק על המטוס לתאילנד, סוג של חופשה בתום עשיה ארוכה ולפני עבודה נמרצת. כשנה של עבודה על דקות זמן פנוי לא רבות, רעיונות, היסוסים והשהיות מגיעה היום לסיומה. ברק לוקח חופש, אני נשארתי לקחת רשמים.

כשרוצים לעשות השוואת מחיר למוצר רובנו יודעים מה לעשות. חלקנו עושים את זה רגלית ע"י כיתות רגליים בין חנויות והשוואת הצעות מחיר בעוד שהחלק האחר נכנס לאתרים כגון zap, מקליד את דגם המוצר ומקבל רשימת מקומות בהם ניתן לרכוש את המוצר מפולח לפי מחירים. הבעיה העיקרית בשיטה הזו היא העובדה שבשביל להשוות מחיר למוצר צריך קודם כל לבחור מוצר ופה, מתגלה הבעיה.

לפני שנה ישבתי עם ברק (חבר ומייסד טיגו) ששטח בפני סיפור מזעזע על הרצון של אביו במסך דק חדש והקשיים בבחירה של מוצר מתאים. פעם, לקנות טלויזיה היה מאוד פשוט – היית מקצה סכום כסף, בוחר גודל מסך נכנס לחנות שמוכרת טלויזיות ומביט בתמונה כמה דקות ולבסוף יוצא עם טלויזיה חדשה. היום לעומת זאת, זה רק מתחיל בשאלה LCD או פלאזמה, ממשיך דרך שאלת הגודל, עובר דרך רמת ה HD ובדרך מדלג דרך כניסות, יציאות ושלל פיצ'רים נוספים. גם אני, שתופס מעצמי מבין קצת בדברים הללו מוצא את עצמי מבולבל לנוכח עומס המידע.

המחסור האמיתי, איננו בהצעת המחיר אלא בבחירת המוצר הנכון והמתאים. המגוון בשוק כה עמוס וכה נרחב עד שקשה עד כמעט בלתי אפשרי להחליט ללא מפרטים מול העיניים ואין כיום בנמצא אתר שמציע מגוון ביקורות מוצרים נרחב מספיק כך שניתן יהיה לקבל חוות דעת מהירה ופשוטה על מוצר ספציפי. לצורך העיניין דיברתי פה על מסכים דקים, אבל הדילמה הזו צפה גם בבחירה של מכשירי סלולר, נגני mp4, לפטופים, מצלמות ועוד שלל מוצרים.
השיחה של אותם הצהריים הייתה יריית הפתיחה לטיגו – אתר שמטרתו לספק לשוק הישראלי ביקורות מוצר אוביקטיביות, מקיפות ופשוטות להבנה. היא גם הייתה ההתחלה של עבודה קשה על חשבון שעות הפנאי (בעיקר ע"י ברק), היה צריך לאפיין את המוצר, למצוא חברה שתבנה אותו, להתעקש על תאימות לתקנים וכמובן במקביל להתחיל לבסס קשרים עם יח"צנים וספקים. איך גורמים ליח"צן למסור לך מסך פלאזמה שמחירו גבוה מהשכר החודשי הממוצע במשק על סמך "ביקורת עתידית לאתר עתידי"? ויתר על כך, איך גורמים להם להוציא שליח עם המוצר אל "חיפה הרחוקה"?

בסופו של דבר, הכל הסתדר וחלקים התחילו ליפול למקומם. העבודה המקיפה שברק עשה כדי ללמוד את התחום השתלמה ואנחנו רואים את זה בתגובות ראשוניות למוצר. כשנה עברה מאז והנה מגיעה ירית הפתיחה לה ציפינו כה רבות – השקת ניסיון.

אז הנה, טיגו עולה לאוויר, שזה השלב שבו אנחנו כבר מראים את הלינק לכולם אבל בתמורה מבקשים חוות דעת, רשמים, טיפים, הערות והארות. את הכל נשמח לשמוע כמובן – טובים כרעים – מה מיותר, מה חסר לכם, מה לא עובד לכם, האם אינטואיטיבי מספיק, האם הממשק נוח, האם האתר מתפקד וכן הלאה. קחו אותו לסיבוב וספרו לנו איך היה (פה, עד שיעלה הבלוג והדואר יעבוד כמו שצריך וכן הלאה) זה יעזור לנו למקסם את המוצר בשבילכם.

כניסה לטיגו

לדרג את הפוסט
0

Comments

14 תגובות על “tigo עולה לאוויר”

  1. אני חושב שבמקרה של טלוויזיה צריך ללכת הפוך, לעשות מאין שאלון של :
    כמה כסף אתה רוצה להשקיע ?
    כמה חשוב לך איכות \גודל תמונה ?
    מה השימוש העיקרי של הטלוויזיה (כבלים,מחשב, PS) ?
    וכו…

    ואז לתת המלצות איזה מוצר מתאים לפי השאלון שביקשת.

    1. בדיוק בשביל זה קיימת פונקצית הפילוח מוצרים לפי מחירים, לפי גודל תצוגה וכן הלאה. אתה יכול לפלח מוצר לפי מספר פרמטרים ובכך להגיע למוצרים הרלוונטיים לקריטריונים שלך.

  2. ברכות! האינטרנט מלא בביקורות מוצרים שעשויות כמו שצריך. למה שלא תקשרו אליהן?

    כמו שנאמר

    The more you send them away, the more they come back

    1. הרעיון היה לייצר אתר שירכז את כל המידע במקום אחד ולא יצריך התרוצצות. אפשרות להשוות בין מוצרים, והכי חשוב, לייצר סטנדרט בדיקה איכותי ומעמיק שניתן יהיה לעמוד מאחוריו.
      ברור לי שיש ביקורות טובות בחוץ ויתכן שבהמשך גם נקשר אליהן תחת "ביקורות הגולשים" אבל הביקורות עצמן יהיו שלנו.

  3. אני מסכים עם חנן – לא חסרות ביקורות איכותיות ובעברית ברשת – אבל בהחלט חסר אינדקס מסודר ונוח שלהן – ככה שהוספת ביקורות חיצוניות (לקשר לביקורות מצלחות בנוסף לביקורות מקוריות) בהחלט תהיה תוספת פונקציונאלית ברוכה.

    מעבר לזה, קצת מפריעה לי האיכות הירודה של הלוגו – מה שמתקבל לרוב משימוש בדחיסת JPG אגרסיבית מדי (או לחלופין בשימוש בGIF או PNG עם פלטת צבעים לא מתאימה).
    לדעתי גם בחירת הצבעים לא הכי מוצלחת, היא דהויה ושמרנית מדי לאתר שבסופו של דבר מתעסק בטכנולוגיה, ולכן מצופה להיות יותר דינמי ומעניין – אבל זה כבר עניין של טעם.
    שתי הערות אחרונות בנושא עיצוב – לדעתי כדאי לשים באזורי המדריכים איזה כיתוב מכובד ויפה של "עדיין אין מדריכים" מכיוון שבמצב הנוכחי זה פושט נראה רע. ובעמודי המוצרים לדעתי יש מקום להראות יותר מוצרים אחרונים מאשר 4 (כרגע 4 זה טוב כי זה מה שיש ברוב הקטגוריות – אבל כאשר יהיו יותר מוצרים זה פשוט יגרום לכל העסק להראות הרבה יותר מרשים).

    והערות לגבי פונקציונאלית:
    קודם כל כאשר מדפדפים בין ביקורות – יכול להיות נחמד ושימושי אם תהיה אפשרות לבחירה מרובה של קריטריונים בקטגוריה מסויימת.
    בעמוד הדרושים – כתובת המייל היא בג'ימייל – כאשר כתובת על הדומיין של טיגו הייתה משדרת יותר רצינות לדעתי.
    ודבר אחרון (שאפילו דיי מפתיע אותי שחסר) – פיד RSS של ביקורות אחרונות – לכל קטגוריה וקטגוריה (כלומר אם מעניינות אותי ביקורות על פלאפון באורנג' עד 2500 ש"ח, אני יוכל להרשם לפיד של כאלו).

    אני מקווה שזה לא יצא קטלני מדי – סך הכל האתר נראה בעל פוטנציאל, ואני בהחלט אעקוב אחריו – בתקווה שיום אחד הוא ישלים את השוואות המחיר של זאפ עם ביקורות על שלל מוצרים.

    1. תודה מיכאל
      ראשית כאמור – מדובר בסוג של בטא, אנחנו בשלב שבו כבר סיימנו עבודה ראשונית אבל אנחנו עדיין לא משיקים את המוצר ועדיין לא סיימנו את העבודה עליו.

      הנושא של RSS הוא מעניין, אבל אני לא יודע עד כמה הוא רלוונטי – אם אתה רוצה מכשיר סלולארי כיום אין הרבה טעם לחכות עכשיו עד שתגיע הביקורת הבאה, ישקל בהמשך, לא בשלב הראשוני.

      הנושא של כתובות הדוא"ל, הלוגו ושאר נקודות שהן בגדר ליטושים אחרונים יעשו גם הם בהמשך.

      בכל מקרה, תודה על הנקודות.

  4. תמונת פרופיל של kavod
    kavod

    האתר נראה מצוין, הביקורות מלאות ומספקות המון מידע אולי אפילו יותר מידי.
    ולדעתי כאן הבעיה העיקרית, האתר לדעתי מופנה בעיקר לאנשים שכבר מתלבטים בין מספר מסוים של מוצרים, ואז רוצים ביקורת מלאה(שהיא בפני עצמה ממה שראיתי, מספקת את הסחורה). אבל לא ברור לי איך אבא שלי(או הציבור הרחב, לא זה שקורה כאן את הבלוג) יוכל לגלות איזה מצלמה הוא רוצה, ו'טוב' בשבילו. אם האתר ידע לנווט בין המידע זה יהיה הערך מוסף האמיתי.
    בנוסף גם ביקורות מבחוץ וביקורות של הגולשים יהוו לדעתי ערך מוסף מצוין, ולא יצמצמו את האתר לטווח מצומצם של מוצרים.
    בהצלחה בכל מקרה.

    1. תודה kavod.
      כמו שאמרת, האתר נועד לאנשים שכבר יודעים פחות או יותר מה הם רוצים ורק מתלבטים בין מספר דגמים. לרוב כשאדם רוצה לקנות מסך דק (או מצלמה) הוא יגדיר כמה קריטריונים עיקריים (למשל, משקל, DSLR ומחיר) ויחפש לפיהם או שהוא יחפש מידע לגבי דגם ספציפי (ואני רואה מהחיפושים בגוגל שאנשים מחפשים מידע לגבי מודלים ספציפיים) – ובדיוק בשביל זה אנחנו שם – כדי להגיד הנה מה שיש בקטגוריות הללו וזה מה שאנחנו בדקנו בנושא.

  5. בהצלחה ניצן!

    הצעה: נסו לצלם תמונות של הפריטים מכל הכיוונים ועל רקע קבוע שנותן תחושה של גודל הפריט.

  6. שאלה: מה ההבדל בין טיגו והאתר הזה: http://www.wisebuy.co.il/?

    1. מה ההבדל בין זאפ לבין בזמן? שניהם אתרים להשוואת מחירים אין זה אומר שאין לשניהם זכות קיום.
      בפועל, כשהתחלנו לעבוד על טיגו האתר ההוא לא היה מתחרה רלוונטי (או רלוונטי בכלל) ורק בזמן האחרון הוא התחיל להוסיף ביקורות מוצרים.
      לא שיש בעיה עם תחרות, נהפוך הוא, זה יכול רק לעזור.

  7. האתר יפה בעיני. מאד נקי ולא עמוס בצבע ומידע.
    מה שהכי חסר לי הוא הקישור בין המדריכים לסקירות.
    כלומר הייתי רוצה שהמדריך יגדיר בעצם תכונות שניתן למצוא בכל המכשירים בקטגוריה, יסביר אותן ואת המשמעות שלהן, המספרים המשויכים אליהן וכו', ובביקורת בעצם לבחון כל מוצר אל מול הקטגוריות שהגדרתם כבסיס, לבדוק ביצועים, ולהוסיף חלק מיוחד על מאפיינים "מיוחדים" שאינם מוגדרים כחלק מהסטנדרט שהגדרתם במדריך.
    כך בעצם תיווצר גם אחידות בין הסקירות, ניתן יהיה לבנות טבלאות השוואה לפי קריטריונים בין כמה מכשירים וכו'.

  8. לא התכוונתי לרפות את ידיכם. השאלה נועדה כדי לשאול מהו הערך המוסף של טיגו. לדוגמא: ההבדל הגדול בין זאפ לבין בזמן הוא בדירוג החנות: בזאפ כדי לדרג חנות אתה חייב להוכיח קניה (שליחה בפקס או במייל של חשבונית). בבזמן כל אחד יכול לדרג כאוות נפשו. גם רזולוצית הדירוג שונה בינהם. אני למשל מעדיף את זאפ בגלל זה.
    תראה למשל את WIZE.COM. אצלם יש חיתוך של מוצרים על פי התאמה לצרכים. אולי זה הבידול שאתם צריכים (וkavod מעליי כבר אמר את זה פחות או יותר)
    ואני בעד תחרות.

  9. תמונת פרופיל של YםYם
    YםYם

    אוהב את האתר – רעיון מעולה במיוחד אפשרות לפילוח
    אני מקווה שיתמלא מהר בתכנים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *