וורדפרס כ cms

את וורדפרס, אין ממש צורך להציג, זוהי אחת ממערכות ניהול התוכן שפשוט "עשו את זה". השילוב של פשטות, נוחות ומציאת הנישה הנכונה גרמו לכך שבתוך תקופה יחסית קצרה, הפכה וורדפרס לאחת הפלטפורמות הנפוצות והטובות ביותר. בפועל, יעודה של וורדפרס נקבע להיות פלטפורמת בלוגים, אך מתחת לבלוג פועלת מערכת ניהול תוכל לכל דבר המכילה לא מעט אפשריות המיועדות למי שמוכן למתוח את המערכת עד הקצה שלה ולהשקיע קצת זמן בלימודה והתאמתה.
כולנו מכירים את המערכת של וורדפרס כעוד פלטפורמה לבלוגים. הנפוצות שלה גרמה לכך שכמעט כל דבר שנרצה לעשות כבר קיים בצורה של תוסף כזה או אחר – והתמיכה בתוספים, קלה מאין כמוהה – אבל בשורה התחתונה, כולנו מסתכלים על וורדפרס כבלוג ואם נרצה לבנות אתר תוכן יתכן ונחפש פיתרון אחר.

במשך "חיי ברשת" ניסיתי לא מעט מערכות ניהול תוכן, החל מ nuke וכלה בג'ומלה. אצל ארז וולף ניתן למצוא סקירה של מערכות cms רבות, דרך חלק גדול מהן עברתי, והמכנה המשותף עבורי היה – נוחות השימוש – כולן לא היו נוחות מספיק עבורי.
עם הזמן מצאתי את עצמי מתעמק יותר ויותר בנושא הוורדפרס כמערכת לניהול תוכן, בסופו של דבר, כמויות התוספים הרבות מאפשרות לעשות כמעט הכל, ובעבור אתר פשוט, מספיקה לי מערכת לניהול משתמשים, ניהול קטגוריות ומערכת כתיבה של פוסטים – כל אלו מובנים בוורדפרס ולכן הפכו אותה למועמדת. איכשהו האמנתי שמישהו כבר חשב על זה, אבל העבודה לא ממש נעשתה במלואה. מחקר קצר ברשת העלה מבחר פוסטים הפזורים פה ושם בנושא, אבל לא סיפק מדריכים נוחים וברורים, וכך, החלטתי לנסות לצאת למסע בכוחות עצמי ולנסות להפוך את וורדפרס למערכת ניהול תוכן לכל דבר. במשך מספר ימי עבודה ניצלתי את העובדה שאובונטו מגיעה עם 4 דסקטופים אותם אפשר לסובב ופרשתי מספר לא ברור של לשוניות בדפדפנים. בעוד שדפדפן אחד הוקדש לנבירה בקודקס של וורדפרס על מנת למצוא מידע רלוונטי על התנהגות של פונקציה כזו או אחרת, דפדפנים אחרים התעסקו באספקטים עיצוביים ואפילו סתם נבירות ברשת לגבי כיצד מומשו פונקציות כאלה ואחרות או לגבי רעיונות טובים יותר. ההתמודדות הזו הייתה מעניינת אך גם מייאשת קמעה ולשם כך אני מעלה את התוכן הזה כמדריך מרוכז שאמור להתייחס לכל האספקטים שהצלחתי לחשוב עליהם.

מה לא תמצאו פה?
וואוו אג'אקס – אני לא בא לסקור פה את התוספים שיכולים להפוך את הבלוג ל"שיווואוו"
קובץ זיפ מוכן להתקנה – היות וכל מערכת היא אישית אני לא יכול לספק פה ערכת עיצוב מוכנה להורדה והתקנה.

מה כן יהיה פה?
פונקציות פנימיות – לא תמצאו פה את כל הפונקציות הקיימות בוורדפרס, אבל כן תמצאו פה סקירה של פונקציות רלוונטיות שיכולות להקל על העניין.
קטעי קוד – הם יהיו מלווים בהסברים מקיפים ככל האפשר אבל על מנת להתאים אותם למערכת שלכם תאלצו לעבוד.
התנהגות המערכת – כיצד הדברים עובדים מתחת למכסה המנוע, מה קורה על השרת ואיך אפשר לרתום את זה לנוחותכם.

זהו, יוצאים לדרך, רן כבר ראה איזשהו דמו עובד של המערכת, בימים הקרובים אני מקווה להעלות אותו אל הרשת כהדגמה עם הפניות רלוונטיות לדוגמאות. ערכת העיצוב שבה השתמשתי היא הקובריק הדיפולטית, ואני חייב להודות שזה נראה קצת… ובכן… מכוער. עם זאת המטרה היא הפונקציונאליות ולא היופי, ואם מישהו ירצה לממש מאוחר יותר את המערכת בעיצוב נאה יותר (אולי אפילו אני) מה טוב. בסופו של דבר כרגע השינויים כוללים בר ניווט ייעודי, תמיכה בקטגוריות, ואפילו טמפלטים פשוטים של סידור כתבה בדף (ובתקווה גם מסובכים יותר). הכוונה, בסופו של דבר, היא לאגד את הכל בתור תוסף שיאפשר שליטה בכל המערכת – אבל זה עוד ייקח קצת זמן.

לדרג את הפוסט
5

Comments

2 תגובות על “וורדפרס כ cms”

  1. ניצן,

    את מה שאתה מממש, גם אני התפלאתי שאי אפשר למצוא.

    בזמן האחרון התחלתי לעבוד על וורדפרס רגיל לחלוטין, לצרכים אישיים.

    אם תרצה לנצל את היכולות שלי בתחום העיצוב, התאמת תבניות, תרגום והתאמה לעברית, אני אשמח לתת שכם בפרויקט הזה.

    אמנם הזמן קיים רק במשורה, אבל אפשר לעשות מאמץ.

    יש לך את כתובת הדוא"ל כאן בתגובה. תרגיש חופשי לפנות אליי.

    דותן

  2. תודה דותן, אני כרגע רק בשלב הריכוזי – אבל אם יעלה הצורך אשמח להעזר בך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *