נידוגו ברשת

יש פה איזה פוסט במצב טיוטה, אני מנסה לסיים אותו כבר שלושה ימים ואני חושב שזה הטקסט שלקח לי הכי הרבה זמן לכתוב (ועדיין לוקח), לא כי הוא ארוך בצורה מוגזמת או כי הוא מושקע במיוחד אלא כי פשוט אין לי זמן פנוי כרגע.
במקום זה, כמה לינקים שאספתי במשך השבוע האחרון, דברים שנשלפו מחדש מהפיבוריטס ועוד כהנה וכהנה.

הכונן של גוגל
תגיות בגוגלקיטרו על זה לא מעט ברחבי הרשת, אנשים מגיעים לסוף נפח התיבה שלהם ומגלים מפלצת שכמעט בלתי אפשרי למצוא בה משהו אלא אם יודעים בדיוק מה מחפשים. אם אתם כמוני, בוודאי גם אתם חוטאים מפעם לפעם בשליחה של דוא"ל עם אטצ'מנט אל הג'ימייל שלכם כדי שיהיה זמין מכל מקום. הבעיה היא שעם הזמן התיבה מתמלאת ולך תמצא את כל הדברים שלך. הפיתרון שלי בא בצורה של יצירת תגית חדשה בשם File Storage והצמדה שלה אל כל דואר ששלחתי לעצמי ויש לו אטצ'מנט. עכשיו בכל פעם שאני רוצה למצוא את הקבצים שלי, רק צריך להקליק על התגית ולבחור את הכותרת המתאימה. הבעיה שעליה לא התגברתי טמונה בעובדה שפעם הייתי נוהג לשלוח לעצמי קבצים עם כותרות כמו "ךלכחך", קצת קשה לאתר את הקובץ המתאים מתוך עמוד של "ךשחגכ"ים.

אובונטו מהגהנום
אובונטו על האשאובונטו היא הפצה מצויינת, אבל הצבעים מכוערים למדי. הגישה הנפוצה היא לקחת טפט של OSx, לשנות קצת את הסרגלים והצבעים – והופ יש לנו "טייגר". לחילופין יש אנשים כמו מיטל שמעדיפים לעצב לעצמם טפט וורוד וצעקני. לפני זמן לא רב נתקלתי בחבילה בשם Ubuntu Satanic Edition שהקווים העיקריים שלה הם שחור, אדום, כתום וצהוב באיזשהו ניסיון לייצר ערכת עיצוב "שטנית". הערכה היא מלאה – כלומר החל ממסך הטעינה, דרך מסך הלוגין, הספלאש ועד שומר המסך. איכשהו נזכרתי בזה אחרי שקראתי את הפוסט של תום על החוויה שלו עם בחירת הפצה לינוקסאית ואיך הממשק היה נקי מדי עבורו. בכל מקרה, הוראות הורדה והתקנה נמצאות כאן, יש אפילו חבילה תואמת לבריל (למי שעדיין לא עבר לקומפיז).

Mac-On-Stick
מק, אבל ישן, לחצו להגדלהדרך portableapps הגעתי אל המדריך הזה שמסביר כיצד להכין גירסת מק על זיכרון פלאש נייד. זה לא יאפשר לאתחל את ה PC החדש שלכם, אבל כן מאפשר להפעיל מתוך סביבת חלונות (או מק, או לינוקס, או אפילו מחשב כף יד) גירסה ישנה של מק. כמה ישנה? גירסא 7.5.5, היא עדיין בשחור לבן, אבל בהחלט חביב לשחק איתה. זה מצריך 5 דקות של שיטוטים ברשת, מציאה ואיסוף של כל הקבצים הנדרשים, אבל בסופו של דבר יהיה שם איזה משהו שמצפצף על המסך. ועכשיו, אחרי זה, צריך לראות אם יש משהו שיאפשר להפעיל את הטייגר.

לדרג את הפוסט
5

Comments

5 תגובות על “נידוגו ברשת”

  1. רוצה להריץ טייגר?
    תעשה חיפוש על זה:
    JaS.Mac.OS.X.10.4.8.AMD.Intel.SSE2.SSE3.PPF.1.Integrated.JaS 10.4.8 AMD Intel SSE2 SSE3.Defiant diskutil fix.Integrated

    לקחו את ההתקנה של המק עם התמיכה למעבדים של אינטל / AMD, וכעת ניתן להתקין את זה על כל פיסי.
    הדרישות: תמיכה ב-SSE2 לפחות, כונן IDE ייעודי לזה (זה משנה את כל המערכת של הקבצים).

    אני עשיתי את זה על המחשב שלי,
    מורידים, צורבים על DVD, עושים מזה בוט ומתקינים. פשוט.

    מומלץ לקחת דיסק 20 ג'יגה מיושן שאין לך מה לעשות איתו.

  2. SYSTEM 7.5.5 לא היתה שחור לבן. החומרה שבאמולציה היא בשחור לבן. אישית אני מעדיף את המראה של המערכת הזו או של 8 שבאה אחריה על המראה של OSX. (אגב, זו היתה מערכת ההפעלה על המק הראשון שקניתי. עבדתי על מקים עוד ב85 אבל לא היה לי כסף לקנות אחד (: ).

  3. אני זוכר שעשיתי את זה לפני שנתיים בערך, כשהעסק רק התחיל ועוד לא היה ברור מה קורה. ניצן ווידנפלד התקשר אלי עם פקודה – תתקין, תנסה, ותעשה כתבה.
    עד שהכתבה הייתה מוכנה, כבר התבשרנו שאפל תובעים אתרים שכותבים על זה / מוכיחים שזה אפשרי וכ'.
    הכתבה עד היום עדיין תקועה אצלי בכונן הקשיח, מי יודע היכן.

    בכל מקרה, חיפשתי להריץ את טייגר כמכונה וירטואלית, על XP (או על ubuntu), לא כזה מסובך, אבל כאב ראש (וגזילת משאבים משוועת).

  4. תמונת פרופיל של א. ל.
    א. ל.

    בשביל למצוא את כל מה ששלחת לעצמך ויש לו קבצים מצורפים כתוב בתיבת החיפוש:

    from:me to:me has:attachment

  5. א.ל. – הרבה פעמים אני שולח מסמכים עם העתק לעצמי, אבל אני לא רוצה לראות אותם במקרה שאני מחפש קבצים לאיכסון. חוץ מזה, נראה לי שהשיטה של לסמן בתגיות ואז להציג רק את תכולת התגית היא פשוטה יותר מאשר לכתוב כל פעם את כל שורת החיפוש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *