מחשב כף היד הראשון שלי היה הפאלם VX ולאחריו הגיעו הקסיופאה be300, דגם כלשהו של מיו, והאסוס MyPal A636N. אחר כך כבר עברתי לטלפונים חכמים החל מהנוקיה N95 וכלה בסמסונג גלקסי שאני מחזיק בידי כיום. המשותף לכל המכשירים הללו, הוא שבכל פעם התעצבנתי שלמרות שיש להם תמיכה ברשת אלחוטית (לא כולל הפאלם והקסיופאה) אין שום אפשרות לחבר אותם אל הרשת הביתית ולהדפיס ישירות דרכם.
אומנם, היו מספר תוכנות שניסו לפתור את הבעיה כגון PrintBoy או PrintPocketCE אך הן היו תוכנות בתשלום ולא כל אחד שש לרכוש פיתרון שבחשיבה הגיונית אמור להגיע מוטמע במוצר.
השמועות מספרות שחברת HP ניסתה לפתח בעבר SDK (סביבת פיתוח) למחשבי כף יד שתאפשר הדפסה דרך מכשירים ניידים, כך או כך, למיטב ידיעתי, זה מעולם לא יצא אל הפועל והדפסה ממחשב כף יד נשארה בגדר צורך בלתי אפשרי.
מי שכן עלולים להביא את השינוי הם דווקא אפסון שמקדמת את תקן הESC/P-R שפיתחה. תקן זה מאפשר למפתחים לאפשר הדפסה מתוך האפליקציה שלהם ע"י הטמעה של קוד קטן יחסית (כ 100kb עם חתימת זיכרון של כ 30kb בהדפסה של מסמך A4) בתוכה. הקוד מאפשר איתור מדפסת אלחוטית של אפסון ברשת, התחברות ושליחה להדפסה.
נכון לעכשיו שיחררה אפסון סביבת פיתוח עבור ה iPhone ועבור ה Android אבל על פי הכתוב באתר של אפסון ניתן להטמיע את הספריה בכל יישום שרץ על כל מערכת הפעלה כמעט כולל חלונות CE, חלונות מובייל, גירסאות לינוקס למיניהן ועוד. המשמעות היא שניתן יהיה להעניק יכולות הדפסה לכל מכשיר חשמלי חכם למעשה – החל מהסלולר ועד לפלייסטיישן או הטלוויזיה. cyprint למשל היא תוכנה למכשירים מבוססי אנדרואיד המאפשרת הדפסה ישירה של תמונות וטקסטים ישירות מהמכשיר אל מדפסות אפסון תומכות.
השאלה העיקרית העולה כאן היא האם יצרניות המדפסות המתחרות יקבלו את התקן של אפסון וימהרו להטמיע אותן במוצריהן או שמא אנחנו עתידים לראות מלחמת תקנים בדומה למלחמה בה ניצח בגבורה הבלו-ריי.
כתיבת תגובה