רק לפני כמה ימים התפרסמה כתבה בכלכליסט על כך שהקינדל מעודד פיראטיות ספרים, (איך אני שונא לפתוח מדור מחשבים ולמצוא כתבה שכבר נמצאת אצלי בטיוטה) תחום שהיה הרבה פחות "נגיש" לעומת שכפול של מוזיקה או סרטים. נכון שספרים דיגיטלים מסתובבים ברחבי הרשת כבר תקופה ארוכה (חלקם בפורמט הרידר של מיקרוסופט) אבל למרות שכל מחשב כף יד יכול היה להציג את הטקסטים הללו – לקרוא ספר על מסך של מחשב כף יד זה לגמרי לא נוח. המסך קטן מדי, הטקסט קטן בהתאם, המכשיר מתחמם, או שהמסך נכבה באמצע הקריאה. אם חשבתם שרק ספרים הולכים להצטרף לרשימת הנפגעים החדשה, חישבו שוב.
אחד הדברים שרואים הכי הרבה בתערוכות טכנולוגיות בחו"ל, אמר לי פעם מישהו, זה סינים עם מצלמות. הם מסתובבים ברחבי התערוכה ולוקחים תמונות של כל דבר מכל כיוון ומכל זווית. שבוע לאחר התערוכה תוכל למצוא העתק כמעט מושלם למקור מסתובב ברחבי סין.
חיקויי האיפון השונים הם דוגמא מצויינת בקטע הזה, הם נראים כמעט זהים למקור למרות שמשתמש מיומן יבחין בהבדל יחסית במהירות. והאייפון הוא רק דוגמא אחת מני רבים.
והנה אנחנו מתבשרים על מוצר שיאפשר לקצר את תהליך השכפול אפילו יותר. חברת קליבר הנדסה ומחשבים אמורה להציג בתערוכת טכנולוגיה 2009 שני סורקים ידניים תלת מימדיים של חברת Zcorporation. המכשיר הזה, שמשקלו כ 1 ק"ג נישא ביד המפעיל מייצר מודל תלת מימדי ממוחשב של המוצר הנסרק. מודל שאותו ניתן לשלוח בקלות למדפסת תלת מימדית המייצרת דוגמית פלסטית של המוצר או לחילופין להפוך ישירות לתיק מוצר ולהתחיל העתקה המונית.
אבל לא רק עולם הגאדג'טים עלול להשתכפל פה, כמה זמן יקח עד שמישהו יתחיל לסרוק פסלים, יצירות אומנות או תכשיטים? האם קשה לדמיין את היום שבו תוכלו להיכנס לאימיול, להוריד קבצי קאד המכילים את הקטלוג האחרון של רשת ה. שטרן ולגשת לשירות השכפול המקומי שייצר לך העתק מושלם בעלות החומר בלבד?
כתיבת תגובה