עוד צעד בדרך לפרטיות

בזמן האחרון, יותר ויותר תוצאות חיפוש שאני מנסה להריץ מוביל לשלל אתרים שמאלצים אותי להרשם כדי לקרוא את התגובות. יותר מזה, אחד המודים היותר מעצבנים למערכות הפורומים מבוססות phpBB, vBulletin ודומייהן זה מוד ה"אתה חייב להגיד תודה כדי לקרוא את הטקסט המוסתר". רק שבכדי להגיב צריך להרשם ובכלל, מי רוצה להגיד תודה לפני שהוא קורא את מה שיש להציע זו לוגיקה עקומה לחלוטין. וכך, אחרי חיפוש בגוגל מגיעים להודעה רק כדי לקבל:

הינך חייב להגיב להודעה זאת על מנת לראות את תוכנה, לאחר שתגיב להודעה, תוכל לראות את התוכן המוסתר, במידה ואתה עדיין לא רואה את התוכן המוסתר, אנא רענן את הדף.

להודעות מהסוג הזה תמיד יהיו איזה 40 עמודי תגובות, חצי מהן מכילות את המילה תודה וחצי מהן מכילות אזהרות והודעות "נערך ע"י מנהל" בגלל כל מיני אנשים שהחליטו להגיד למפרסם ההודעה בדיוק מה הם חושבים על הנוהל הזה.

לרוב אני נעזר בתוסף BugMeNot המשובח, שכבר מכיר לא מעט סיסמאות בלא מעט אתרים, כשמדובר באתר גדול בחו"ל וההרשמה היא בחינם אין עם זה הרבה בעיה, רוב האנשים מספיק מנומסים כדי לנצל את החשבון לקריאה בלבד. אבל פה בארץ רוב הפורומים מנוהלים על ידי ילדים עם תחושת כוח שממהרים לחסום כל תגובה שאינה מתאימה לקו המחשבה שלהם. השילוב של זה ביחד עם מיעוט הישראלים שממש טורחים לרשום חשבונות שיתופיים לשירותים כמו באגמינוט גורם לכך שמיעוט החשבונות הקיימים אומנם עובד אבל נחסם / הושעה ע"י מנהלי האתרים.

הפיתרון הוא לרשום משתמש חדש, אבל ברור לי שני דברים – ראשית, אין לי שום כוונה לחזור לאתר ושם המשתמש והסיסמא ישוחררו לטובת הכלל. שנית, אני לא רוצה לתת להם את כתובת הדוא"ל האמיתית שלי.

ובעיקרון כאן מתחילה הבעיה, חלק גדול מהאתרים שולח מייל אקטיבציה לתיבה שמבלעדיו לא ניתן לעשות כלום. זה אומר שצריך לתחזק עוד תיבת שמצריכה רישום בפני עצמה. זה אומר עוד סיסמא לזכור וכמובן שתוך שבוע וחצי גם היא סתומה לחלוטין.

Disposable Temporary E-Mail Address
Disposable Temporary E-Mail Address
גרילה מייל הוא שירות שמספק תיבה זמנית למשך שעה אחת שבסופה ניתן להאריך את השימוש בעוד שעה. הממשק מאפשר לקרוא דואר שהתקבל ואף להשיב לו, ומכיל פיד RSS לתיבה המאפשר לעקוב אחרי הודעות חדשות שמגיעות.

הבעיה העיקרית בשירות הזה מצויה בהיותו מבוסס עוגיות ולכן מהרגע שיוצרים תיבה ועד הרגע שבו פג תוקפה, כל כניסה לאתר תציף את התיבה הזו. זה אומנם נוח במקרים בהם משתמשים רק בתיבה אחת לזמן מוגבל, קצת יותר בעייתי כשצריכים לתחזק כמה תיבות במקביל. גם תוקפה של התיבה הוא יחסית קצר, רק שעה ולכן הוא לא ממש יעיל למי שהרגע יוצא לנסיעה או לא ימצא על יד המחשב.

שירות פירוורד לדואר חד פעמי
שירות פירוורד לדואר חד פעמי
מינטמייל (דואר מנטה) מספק שירות דומה לשירות של דואר גרילה עם שתי תוספות עיקריות.
ראשית, את הדואר צריך להפעיל ע"י יצירה ראשונית שלו, ולאחר מכן ניתן לחזור אל החשבון בכל פעם ע"י הקלדה של שם המשתמש בסוף הכתובת. כלומר, אם נבחרה תיבה בשם thisisit אזי שכדי לגשת אליה יש להקליד mintmail.com/thisisit. האפשרות השניה, ופה השידרוג המשמעותי, היא היכולת לייצר הפניה לחשבון דואר לתקופה ארוכה. נכנסים אל העמוד הזה, מקלידים את התיבה הזמנית שרוצים ליצור, את הכתובת האמיתית ומה משך זמן ההפניה (החל מ 12 שעות ועד 3 חודשים). כל ההודעות שישלחו אל התיבה בתקופה הזו יועברו ישירות אל המייל שלכם.
החיסרון העיקרי פה, הוא חוסר היכולת להשיב על ההודעות דרך הממשק של האתר, עם זאת, ניתן לתחמן את ג'ימייל כך שיוציא הודעות על שם הכתובת ההיא.

אני מניח שיש עוד ספקיות שמספקות שירות שכזה, או דומה, מי שמכיר שירות טוב יותר מוזמן לטקבק אותו.

לדרג את הפוסט
0

Comments

7 תגובות על “עוד צעד בדרך לפרטיות”

  1. אני אישית עם 10minutemail.com. אף פעם לא הרגשתי צורך בדואל-זבל-זמני מעבר לעשר דקות [אפשר להאריך לעוד 10 דקות].
    בכלל כל השירותים האלה שימושיים להפליא.

  2. אני משתמשת בשירותים כמו http://www.mailinator.com/ לדברים מהסוג הזה. אין לו סיסמא, ככה שהוא לא טוב לתכתובות פרטיות, אבל לקבלה מהירה של סיסמא שמיועדת גם כך להיות פומבית, הוא מצויין 🙂

  3. אצלי השרת מקונפג לקבל כל מייל שנשלח לכל כתובת אפשרית בדומיין. בצורה הזו אני לא צריך לעשות כלום בשביל להמציא כתובת חדשה ואם אני מרגיש שמישהו מנצל אותה לרעה אני תמיד יכול לחסום אותה. צורת ההתנהלות הזו כמובן שתורמת לכמות הספאם שאני מקבל, אבל בשביל זה יש אנטי-ספאם.

  4. מרק – לפעמים אני רוצה לשמור בתכתובת מסויימת על אנונימיות, שימוש בדומיין שלי כבר מסגיר מי אני ומאיפה אני. מה גם שברגע שהדומיין עצמו נקצר, הרובוטים מתחילים לשלוח לכל הצירופים האפשריים. ההגדרה שלך תגרום לכך שכל המיילים יגיעו אליך בטונות.

  5. תמונת פרופיל של תומר
    תומר

    מסכים עם XSLF – מיילינייטור אכן שירות מעולה. היתרון הגדול שלו שאפשר קודם להירשם לאתר עם כתובת פיקטיבית, ורק אח"כ להיכנס למיילינייטור ולבדוק מה הגיע. מצד שני, נתקלתי כבר במספר אתרים שלא מאפשרים להירשם איתו (ולא נותנים שום שגיאה, פשוט לא שלוחים את המייל שמאשר את ההרשמה…)

    trashymail.com שירות נוסף על אותו עיקרון, שרוב האתרים עדיין לא מכירים.

  6. ידעתי באופן עמום על קיומם של השירותים האלה ועכשיו שהבאת את זה פה בצורה מסודרת אני פשוט אסיר תודה על כך, שימושי ביותר, תודה רבה

  7. יש כבר אתרים שחוסמים כתובות מייל כאלו. למקרים כאלו אני בוחר שירות כזה מהרשימה שב: http://www.prospector.cz/Free-email-accounts/Temporary-email-accounts/

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *