עדיין חם

למרות שהטיפול האחרון הצליח להנחית את הטמפ' של המעבד בצורה משמעותית (30 מעלות הפרש) בזמן מאמץ, עדיין הטמפ' הנוכחית תונדת בין 42 מעלות במנוחה ל 52 מעלות במאמץ. בזמן עבודה "שפויה" (דפדפן, אופיס וכ') המעבד יטפס ל 47 מעלות וישאר שם. הבעיה היא, שמהירות המאוורר מתעקשת לטפס לכיוון ה 5444 סיבובים לדקה והרעש, למרות השימון, עדיין מציק באוזן. בגלל מגבלות מיקום, כל האוויר החם שיוצא מהמארז נשאר לידו ולכן גם נשאב בחזרה פנימה. מאוורר נוסף שתפקידו לשאוב אויר מבחוץ אל תוך המחשב הורכב בחלקו הקדמי, ואכן מורגשת ירידה קלה בטמפ', אבל עליה נוספת ברמת הרעש שכן מלבד המאוורר של הספק ושל המעבד, מורכבים במחשב עוד 3 מאווררים (סה"כ – 5), די הרבה רעש למרות היותם מטופחים ונקיים.

בסופו של דבר, התעורר בי מחדש הרצון לפתוח בפרוייקט קירור ואיוורור של המחשב, וכמובן בדיקת ההשלכות של שינויים אלו ואחרים על הטמפ' הפנימית במחשב. כרגע, השלב הראשון הוא להשיג מארז שאפשר לעבוד איתו / עליו – כשההעדפה היא למארז טאוור (גדול ומרווח ככל האפשר). אם למישהו יש במחסן, מארז ישן וגדול המונח ללא כל שימוש ויתאים ללוח אם בן ימינו, אשמח לפנות לו את המקום הלז במחסן ולחסוך ממנו את הצורך בלאפסן את מלכודת האבק הגדולה הזו.

לדרג את הפוסט
4

Comments

2 תגובות על “עדיין חם”

  1. נראה לי שכבר עשית את כל מה שאפשר (במגבלות הסביר) כדי לקרר את המחשב. ההערה היחידה שיש לי היא שחשוב שהמאווררים שמכניסים אוויר יהיו למטה (בדרך כלל בחזית) ואלה שמוציאים למעלה (בדרך כלל מאחור). זה מהסיבה הפשוטה שאוויר חם נוטה לעלות למעלה, וכך אתה עובד איתו במקום נגדו. הטמפרטורות שציינת נשמעות נורמליות לגמרי עבור מעבד פרסקוט.

  2. דבר ממש קטן, אך משפיע משמעותית!
    אצלי המחשב שוכב במצב מאוזן, כך שהאוויר החם הנוצר עולה למעלה הוא יוצא דרך פתחי האורור,שכעת נמצאים למעלה, ואוויר קר נכנס מהצד, ככה תמיד יש סירקולציה בתוך המארז ואין מצב שאוויר חם נלכד במקומות הגבוהים של המארז.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *