אחרי שהשיקו לפני כחודשיים אפליקציה לאיפון, וכדי להשקיט את הקולות הזועמים בעמוד הפייסבוק שלהם, שיחררה אתמול דומינוס פיצה גירסה ראשונית של האפליקציה לאנדרואיד אל המרקט. מדובר בגירסה ראשונית כאמור, היא מכילה באגים, לא עובדת כשורה בכל הרזולוציות ומצריכה גירסה 2.2 לפחות.
ניגשתי אל עמוד ההורדה של האפליקציה, וכהרגלי בקודש, הצצתי קודם כל בהרשאות שהאפליקציה דורשת לצורך ההתקנה – וקיבלתי חום. יש שתי תשובות הגיוניות לרשימת ההרשאות הנדרשת, הראשונה – שהמפתח של דומינוס פשוט העתיק את הקטע שמטפל בהרשאות כמות שהוא מתוך איזושהי דוגמא. השניה – שמשהו רע מתרחש ממתחת למכסה המנוע.
אז הנה רשימת ההרשאות, כולל הסבר מה אפשר לעשות עם כל אחת מהן. יש גם צילומסך לטובת העתיד.
HARDWARE CONTROLS – TAKE PICTURES AND VIDEOS
כן, פשוטו כמשמעו – כל זמן שהאפליקציה רצה, היא יכולה לגשת אל רכיב המצלמה לצלם תמונות ולהקליט וידאו. למה זה טוב? לא יכול לראות שום סיבה בשביל זה. מה אפשר לעשות עם זה? ובכן, אם את נוהגת להזמין את הפיצה שלך בעירום, הייתי חושב פעמיים לפני שימוש באפליקציה הזו.
YOUR LOCATION ( COARSE (NETWORK-BASED) LOCATION & FINE (GPS) LOCATION )
השימוש במיקום יכול לעזור על מנת לקצר את תהליך ההזמנה ולטעון מראש את הסניף הרלוונטי. כך, אם אתם בחיפה או באילת – ברגע שתפתחו את האפליקציה הסניף הרלוונטי כבר יופיע מסומן. מה עוד אפשר לעשות עם זה? לפלח את הרגלי הצריכה שלכם על בסיס המיקום ולהשתמש בזה כאלמנט "שיווקי". כל פעם שאתם אצל יוסי אתם מזמינים פיצה? אז הנה, עכשיו אתם אצל יוסי, אולי תרצו להזמין פיצה.
NETWORK COMMUNICATION – FULL INTERNET ACCESS
היות וההודעה צריכה להישלח אל הסניף בסופו של יום, האפליקציה חייבת גישה לאינטרנט. מצד שני, גישה מלאה אומרת שהיא גם יכולה להעלות את אותן התמונות והסרטונים שהיא צילמה בסעיף הראשון.
NETWORK COMMUNICATION – VIEW NETWORK STATE
ההרשאה הזו מאפשרת לאפליקציה להציץ לכם לרשת, או למעשה, לכל הרשתות. המפתח יכול לדעת דרך איזו רשת אתם מחוברים (אלחוטי, סלולרי) אבל יתכן שהוא יכול לקבל מידע נוסף. אני לא מפתח אנדרואיד ולא מכיר את ההרשאה לעומק, אבל אם האפליקציה מסוגלת למשוך את ה ssid למשל, הרי שבשילוב עם רכיב ה gps (מיקום מדוייק, זוכרים) אפשר לקבל במהירות רבה רשימה של רשתות אלחוטיות על פי מיקום.
PHONE CALLS – READ PHONE STATE AND IDENTITY
ההרשאה הזו מאפשרת לאפליקציה לבדוק את מספר הטלפון ואת המזהה הסיריאלי שלו (IMEI). זה כלי מצויין אם אתם רוצים לבצע קישור של 1:1 במסד הנתונים כדי לזהות את ההזמנה שלכם עם החשבון שלכם. אבל יש פה יותר מזה, ההרשאה הזו מאפשרת לאפליקציה לזהות האם אתם נמצאים בשיחה ואם כן – מה המספר איתו אתם משוחחים. תרחיש אפוקליפטי? דומינוס יכולים לזהות בכל פעם שאתם מחייגים אל פיצה האט או כל מסעדה אחרת שעושה משלוחים ולפלח את המידע הזה.
נשמע קצת פרנואידי? מי שמקבל את פירוט האשראי שלו בדואר בוודאי מכיר את הקופונים הקטנים הללו המצויים בתחתית העמוד. לפני כ 8 שנים רשת בורגראנץ' טרחה ביקשה מחברות האשראי שיוסיפו קופון מבצע שכזה ללקוחות שהזמינו במהלך החודש פיצה אבל לא המבורגר. עכשיו, המידע הזה יכול להגיע ישירות אל הידיים של דומינוס והיא אפילו לא צריכה את הגורם המתווך.
STORAGE – MODIFY/DELETE USB STORAGE CONTENTS MODIFY/DELETE SD CARD CONTENTS
בסדר, סוג של הרשאה שמאפשרת לאפליקציה לשמור מידע אל הזיכרון של המכשיר, אני מניח שנעשה פה שימוש הן בשביל קאשינג והן בשביל לזכור מידע קודם שהוזן.
YOUR ACCOUNTS – DISCOVER KNOWN ACCOUNTS
זו ההרשאה המלחיצה ביותר – היא מאפשרת לאפליקציה לזהות את כל החשבונות המוגדרים במכשיר ולקשר אותם אליכם. מלבד חשבון הגוגל שלכם (אותו בוודאי יש לכם אם הורדתם את התוכנה מהמרקט) האפליקציה יכולה לזהות גם את חשבון הטוויטר והפייסבוק שלכם. אם מותקן לכם חשבון exchange אירגוני, הרי שגם המידע הזה זמין לאפליקציה.
HARDWARE CONTROLS – CONTROL VIBRATOR
ההרשאה הזו מאפשרת לאפליקציה להשתמש ביכולות הרטט של המכשיר, מצויין אם רוצים לתת נוטיפיקציה שהיא לא קולית.
לסיכום
בסופו של יום, כשבודקים את רשימת ההרשאות, יש פה משהו מלחיץ, דומינוס יכולה לעקוב אחרי איפה אני, מה אני עושה, עם מי אני מדבר ואפילו לאשש את זה עם תמונות ווידאו. כיצד המידע הזה מגיע לידי מימוש בפועל? אין לי מושג, אני מאוד רוצה להאמין שהמפתח פשוט זרק בלוק קוד בלי לשים לב למה הוא עושה, אבל בהתחשב בפוטנציאל המסחרי שיש למידע שכזה, אני לא אתפלא אם זה מידע שנאסף ומפולח מתוך מחשבה מקדימה.
עדכון
מסתבר שאני לא היחיד ששם לב לנושא, מישהו שאל את דומינוס בעצמו בעמוד שלהם לגבי ההרשאות וקיבל תשובות מבישות עד מביכות
הנושא הוזכר גם בתגובות לפוסט הזה ב iandroid .
כתיבת תגובה