תגידו לקינדל שלום

אתחיל בהסתייגות: אני יודע שכבר מזמן לא יצאתי פה בנבואות טכנולוגיות על העתיד הבא וממשמש שהתפוצצו לי בפנים – אז הנה עוד אחת, תרגישו חופשי לבוא בעוד שנה ולהגיב בהתאם.

מזו תקופה ארוכה אני מצפה למכשיר ה QUE של חברת Plastic Logic – זה אמור להיות קורא מסמכים דיגיטליים מתחרה לקינדל ודומיו המבוסס על טכנולוגיית ה e-ink. מדובר במכשיר שאמור להיות גמיש (בגבול הסביר) ולא כולל שום כפתורים – כל האינטראקציה דרך מסך המגע. התהיות באשר לכמה יעלה התענוג ממקמות אותו על הטווח 200$-400$ מה שאומר שהוא יוכל להתחרות בשלל מוצרים מנצחים כמו הקינדל DX.

Freescale260וכך, בעודי ממתין להכרזה הרשמית ב 7 לינואר, הכריזה חברת Freescale על הסמארטבוק שלה – סוג של מיני טבלט שיריץ אנדרואיד והכי חשוב יעלה ככל הנראה פחות מ 200$. מי שזוכר היה למיקרוסופט ניסיון להרים ז'אנר מחשבים שכזה לפני כארבע שנים, הוא התפוגג ברגע שהגיעו הנטבוקים לסביבה והציעו מפרט עשיר יותר במחיר קטן משמעותית.

כך או כך, מדובר במכשיר עם מסך 7 אינץ', חיבוריות לרשת אלחוטית, בלוטות ואינטרנט סלולארי – הרבה יותר מהמפרט שהציע ה eeepc הראשון של אסוס ביום צאתו לשוק. בעבור המחיר המדובר, ועם זמן סוללה (מוצהר) של יום שלם – לטבלט הזה בהחלט יש את כל הסיכויים להפוך ללהיט של הקיץ הבא. כאן בדיוק אני חוזר לנושא הקינדלים וחבריהם – האם ברגע שהסמארטבוקים יתחילו לתפוס כאן באמת תהיה הצדקה למכשיר במימדים דומים שכל מה שהוא יכול לעשות זה להציג טקסט בשחור לבן?

לדרג את הפוסט
0

Comments

4 תגובות על “תגידו לקינדל שלום”

  1. תמונת פרופיל של נועם גל
    נועם גל

    למרות שאין לי נסיון עם קינדל ו/או נטבוקים יותר מידי, ה e-ink הוא יותר מרק מסך שחור לבן חסכוני באנרגיה (14 ימי סוללה זה די מכובד). הטכנולוגיה הזאת מאפשרת לקרוא בלי לגרום לכאבי עיניים ובאיכות כמעט זהה לדף נייר.
    לקרוא על מסך LCD צבעוני זה סיפור אחר לגמרי. בדיוק כמו לקרוא על מסך מחשב. אפשר להתרגל לזה, אפשר לחבב את זה, אבל זה כנראה יהיה הרבה פחות טוב מ e-ink.
    מצד שני, לראות אנימציה או סרטי וידאו על e-ink זה לגמרי בלתי אפשרי (לא רק מבחינת הצבע).

    אז נראה לי שלפחות לבינתיים, אין מכשיר באופק שמשלב את שני התחומים האלה.

    1. לפחות לא עד שהטכנולוגיה תביא לנו לפה את ה e-ink הצבעוני. הבעיה העיקרית עם ה e-ink היא שהוא סובל מאותם חסרונות מהם סובל נייר רגיל – למשל, חוסר היכולת לקרוא בסביבה חשוכה.

  2. […] ברומר מהבלוג "המכללה" כתב על הההכרזה של חברת Freescale על הסמארטבוק שלה – סוג של מיני טבלט שיריץ אנדרואיד. מדובר במכשיר עם מסך […]

  3. תמונת פרופיל של זרזיר
    זרזיר

    לנייר אין שום חסרון של קריאה בחושך, לפחות לא מאז המצאת החשמל.
    היתרון של קינדל דרמטי – לא רק שהוא נוח מאוד לקריאה במשך שעות ארוכות, הוא גם מוביל לסגנון קריאה שונה – לא הרפרוף של קריאה מצג מחשב, אלא קריאה מעמיקה כמו בנייר. יש לו עוד כמה יתרונות ביחס לנייר כמובן – כמו מילון מובנה, יכולת כתיבת הערות והחזקה של מלאי בלתי מוגבל של ספרים ומאמרים.
    לסטודנטים בתחום מדעי הרוח והחברה זה לדעתי עזר לימוד חשוב יותר ממחשב.
    לכאורה את כל הדברים הללו ניתן לעשות על טאבלט, אבל ההבדל לעיניים דרמטי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *