הבאג(?!) של פלאזה

רבות כבר דובר על לוח השנה של פלאזה כך שאני אוותר על התיאורים הנרחבים ואעבור ישירות לסיפור חיי. אבי, נולד לפני שנים רבות באיזה אי קטן ושכוח אל המכונה בריטניה. היתרון העיקרי של זה מבחינתי – זה האזרחות הבריטית שכמסתבר, עוברת בירושה, אבל אני שוב חורג. כראוי לאדם שנולד בגולה ולא היה שייך למשפחה דתית, ידע אבי את תאריך הלידה הלועזי שלו אך לא את העברי. היות והיום בו שמעתי על פלאזה היה בדיוק יום הולדתו של אבי, ניסיתי להעזר בשירותיו על מנת למצוא את תאריך הלידה העברי שלו.

שיטת העבודה של פלאזה היא פשוטה למדי, הלינק בנוי בצורה הבאה: http://www.plaza.co.il/?month=5&year=1948 כלומר כל שיש לעשות זה לשנות את מספר החודש והשנה ולקבל את הדף המתאים בלוח.

אם נלך קצת אחורה, השנה היא 1999, למעשה 31.12.1999 ואוכלוסיית העולם מתחלקת לשלושה סוגים.

הראשון – השפויים – סילבסטר יחגג בעוד דקות מועטות וצריך בת זוג לנשיקה.

השני – הראציונאלים – כבר תיקנו את רוב הבעיות של באג 2000, וגם ככה מנפחים את הסיפור.

השלישי – הפרנואידים – שכבר ברחו להרים והצטיידו בנשק ומזון לקראת יום הדין שיבוא כשכל העולם הקשור בכבלי המחשב יקרוס אל תוך האבדון בעיקבות העובדה שמתכנתים טרחו לכתוב את השנה בצורה דו ספרתית ולא התכוננו אל שנת אלפיים ואילך.

העולם לא קרס, יום הדין לא בא והבעיה היחידה שנתקלתי בה הייתה עם איזושהי תוכנה איזוטרית שחיברה בין המחשב שלי למכשיר קשר ואיפשרה לנצל את טווח התדרים השמור לעולם חובבי הרדיו על מנת לבצע תיקשורת אלחוטית עוד בימי קדם.

כאמור, ביטים רבים זרמו ברחבי הסייבר ספייס ואיפשהו נסגר הנושא שאת השנה בתאריך כותבים בצורה של ארבע ספרות – גם אם בוחרים להציג רק שתיים מתוכן.

אז יש לנו את עולם המחשבים, ויש לנו את פלאזה. אני לא יודע אם הם שכחו, הזניחו, לא לקחו בחשבון או פשוט הניחו שהם (או לוח השנה העברי) לא יהיו שם עד שנת 3000 לספירת הגויים.

אז איפה הבעיה? הרי פלאזה מייצגים את השנה בצורה של ארבע ספרות – והם עובדים בסדר גמור.

ובכן, כך זה נראה למראית עין, שכן מי שיטרח להשוות בין 48 לבין 1948 לא יראה שום הבדל הן מבחינת סידור הימים והן מבחינת ההתאמה בין תאריך עברי ללועזי. לעומת זאת, מי שינסה ללכת צעד אחד קדימה ולהציב את שנת 948 במשוואה – כן יראה שינוי שכזה.

וכך, סקרן לי לגבי התנהלות הזמן תהיתי לי מתי נולד ישו. בעצם, השאלה לא נכונה כי אני לא רוצה להתחיל פה דיון על מאיזה יום בחייו התחילו לספור ולכן נשאל – באיזה תאריך עברי התחיל לוח השנה הלועזי.

התשובה (ובעבור זה הייתה כל החפירה למעלה) , לפחות על פי פלאזה – היא שלוח השנה הלועזי התחיל לספור ביום שבת, כ"ג בטבת, התש"ס. כלומר – בשנת 5760 ללוח השנה היהודי. כיום אגב, אנחנו בשנת התשס"ו, דהיינו – 5766. בצורה כלשהי, הצליח לוח השנה היהודי לזנק רק 6 שנים במשך 2006 שנים של הגויים.

תינוק הישו הזה

[tags] תמונות, web2.0, לוח שנה, באגים [/tags]

לדרג את הפוסט
0

Comments

תגובה אחת על “הבאג(?!) של פלאזה”

  1. תמונת פרופיל של יובל
    יובל

    תבדוק,תבדוק, אין זכר ליום העצמאות בלוח.

    בהא באייר………..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *