הפתיע קצת ה Live Writer הזה

בימים שבשיגרה אני עורך את הבלוג שלי דרך העורך הפשוט של וורדפרס, כזה שמכונה לעיתים גם עורך הקוד. אפילו לא מנסה להתמודד עם העורך העשיר, ישר משתמש בעורך הפשוט. אני מניח שיש בזה חסרונות, הרבה כלים לא זמינים לי אבל מצד שני – לפחות אני יודע מה אני דוחף פנימה.

עד עתה, הייתי מנצל את הנסיעות ברכבת על מנת לכתוב את הפוסטים באופן אופיס ואחר כך, ברגע שהזדמן לי חיבור רשת הייתי יושב קצת עם קופי פייסט ועורך את הפוסט. ביומיים האחרונים, החלטתי לנסות קצת את ה Live Writer של מיקרוסופט על מנת לקצר את התהליך, על פניו היו פה לא מעט יתרונות בשיטת העבודה. וכך, בתוך מספר דקות מצאתי את עצמי עושה שני דברים שלא האמנתי שיקרו בקרוב – השתמשתי בויסטה שמותקנת על הלפטופ שלי והתקנתי עליו מוצר נוסף של מיקרוסופט. 2 במכה אחת, מישהו במיקרוסופט בטח מחייך.

היתרונות

* הזריזות – עם כל הכבוד לאפליקציות ווב, אין כמו זמן תגובה של תוכנה שרצה על המחשב עצמו. הכל נעשה במיידי על המקום.

* הממשק המוכר – למרות שאני כבר כ 3 שנים על וורדפרס, עדיין אני משתמש בסרגלי הפונקציות ולא התרגלתי לאוסף הקיצורים הקיים בעורך המובנה. כאן לעומת זאת, הקיצורים הם אותם קיצורים מוכרים מאופיס, כל העבודה הופכת לפשוטה מאוד.

* הוויזואל – גם מי שמשתמש בעורך העשיר, עדיין לא רואה את הפוסט כמות שהוא באמת נראה עד שהוא לא מציג את הפוסט בתצוגה מקדימה. בגירסאות מוקדמות של וורדפרס הייתה חלונית תצוגה מקדימה כבר במסך האדמין, מאז היא הוחלפה בלינק של תצוגה מקדימה. כאן לעומת זאת, העריכה מתבצעת ישירות על בסיס העיצוב של הבלוג. במילים אחרות – WYSIWYG במלוא מובן המילה.

החסרונות

* הג'אנק – מאז ומתמיד נודעה מיקרוסופט בכישרון שלה לדחוף ג'אנק אל תוך התוכן שממור ל HTML, גם כאן, מיקרוסופט לא נמנעת מההתערבות הזו. לרוב האנשים אולי זה לא יפריע, אבל מי שניגש אחר כך אל הפוסט בעזרת עורך הקוד עלול לגלות שהטקסט מחורבש ושסימנים רבים הוכנסו אל תוך הטקסט.

* איפה הטיוטות שלי – לייברייטר ידעה להתחבר אל הבלוג ולמשוך את רשימת הקטגוריות שלי, לעומת זאת את כל הפוסטים שבטיוטה בבלוג היא לא ידעה לייבא. אני לא בטוח שזו אשמתה של מיקרוסופט אלא יותר אשמתה של וורדפרס שלא מאפשרת למשוך את הפוסטים הללו.

מסביב

כשניסיתי להוריד את התוכנה הנטייה הראשונה הייתה לחפש באתר של מיקרוסופט, אך מאז שזו עברה את מהפכת ה LIVE שלה, היא איחדה את כל המוצרים לתוכנת התקנה אחת שאמורה לעשות הכל. הקובץ שיורד הוא בנפח של כ 2.4 מגה ואיך שמפעילים אותו הוא ינסה להשחיל לכם את הגדרות הבית (מנוע חיפוש, דף הבית). לאחר מכן, תיפתח רשימת התוכנות הזמינות תחת שם הדגל LIVE שכל אחת ניתן לסמן ב V ובכך להוסיף להתקנה אם כי עדיין לא הצלחתי להחליט אם זה מוצא חן בעיני או לא. אחרי עבודה אינטנסיבית מול הסינפטיק, התרגלתי לקבל בדיוק מה שאני מבקש. מצד שני – הרעיון של סימון V לכל תוכנה שרוצים להוריד ולהתקין הוא דווקא דומה. האמת, אני חושב שמה שהכי עיצבן אותי כאן זה העובדה שהייתי צריך ממש ללכת ולחפש עמודי הורדה של תוכנות – כבר לא רגיל אל זה.

בסך הכל

מי שמכיר אותי יודע שלא קל לי לשחרר מילים טובות על חברה כמו מיקרוסופט, אבל – כשמגיע אז מגיע. בסופו של דבר, הלייברייטר מספק חווית שימוש לא רעה בכלל, מקל מאוד על העריכה ועל ניהול הפוסטים חבל רק שבשביל להשתמש בו אני צריך להיכנס לוויסטה (שבאה כבר מותקנת).

מי שעובד בחלונות ועדיין לא ניסה, מוזמן לנסות, לדעתי, למרות הנוחות אני נשאר באובונטו, אם מישהו מכיר תוכנה דומה לאובונטו אשמח לשמוע.

לדרג את הפוסט
5

Comments

6 תגובות על “הפתיע קצת ה Live Writer הזה”

  1. ניצן,

    אתה נותן לי המון בכתיבה שלך, אז חשבתי להשיב לך טובה, וערכתי חיפוש קטן בשבילך.

    קבל:
    http://www.gnome.org/~seth/gnome-blog
    http://blogtk.sourceforge.net
    והתקנה דרך apt-get של drivel

    אמנם הם לא נראים כאילו הם אפילו מתקרבים אל התכונות שאתה הזכרת, אבל יכול להיות שזה יספיק לך.

    בהצלחה!
    דותן

  2. עוד מילה טובה מגיעה למיקרוסופט על זה שהם תומכים בעוד פלטפורמות בלוגינג ולא מגבילים את התוכנה לשרותים שלהם, זה יוצא דופן כשזה בא ממיקרוסופט.
    אם בכל זאת תמשיך להשתמש ברייטר תציץ בזה
    http://www.techlifeweb.com/2007/02/windows-live-writer-portable.html

  3. * איפה הטיוטות שלי – לייברייטר ידעה להתחבר אל הבלוג ולמשוך את רשימת הקטגוריות שלי, לעומת זאת את כל הפוסטים שבטיוטה בבלוג היא לא ידעה לייבא. אני לא בטוח שזו אשמתה של מיקרוסופט אלא יותר אשמתה של וורדפרס שלא מאפשרת למשוך את הפוסטים הללו.

    לי זה קרה רק בגלל שהגדרתי משתמש שהוא לא אדמין. שהגדרתי אדמין, לייברייטר (וכך גם תוכנות אחרות) נתנו לי טיוטות מהשרת ואפילו לערוך אותם.

    נסה גם.

  4. סקירה בהחלט מעניינת, לא ידעתי ש-WP לא נותן לתוכנות חיצוניות למשוך טיוטות.
    בכל מקרה גם אני כתבתי לפני מס' חודשים סקירה על ה-Windows Live Writer. זה כאן: http://benhamo.info/wp/?p=311

  5. בנושא הזבל בקוד – הוא יוצר קצת זבל, אבל זה ליגה אחרת מהזבל של וורד, שהוא הסיוט של כל מי שמנהל מערכת שבה משתמשים פחות טכנולוגיים מעתיקים\מדביקים טקסט.

    אני בדרך כלל עובר על הקוד מיד אחרי שאני מפרסם, ומתקן את השגיאות הקלות שהרייטר עושה.

  6. […] את Live writer בעקבות הפוסט של ניצן ואני משתמש בו לפעמים. כלי נוסף שהפנמתי הן […]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *