להתאמן עם הסלולר

את ספורטס-טרקר הכרתי כשעוד היה יוזמה של נוקיה וישב על הדומיין שלה. מדובר בשירות פשוט אך גאוני – אפליקציה שמשתמשת ב GPS כדי להקליט את נתיב האימון וברצועת דופק של פולאר מבוססת בלוטות' כדי להקליט את הדופק. הכל עולה אל השרת של החברה ואתם מקבלים את היכולת לראות את ההתקדמות על גבי מפה, השוואה של קצב לב ביחס למהירות ולשיפוע וכיוצא בזאת.

פיצ'רים נוספים שיש לתוכנה היא "הקשבה" לפעילות נוספת שאתם עושים בטלפון. כך למשל, אם עצרתם לצלם תוך כדי הריצה שלכם תוכלו לראות את התמונות לאורך המסלול. אם אתם מאלה שנוהגים לרוץ עם מוזיקה תוכלו גם לראות את רשימת השירים להם האזנתם כפונקציה של מיקום (כלי מעולה לעשות אופטימיזציה לפס הקול לריצה).

מאז שעזבתי את הנוקיה לטובת אנדרואיד חיפשתי בנרות תוכנה שתדע לעשות את כל מה שספורטס-טרקר ידעה ולא מצאתי. היו לא מעט תוכנות, חלקן ידעו רק להקליט את ה GPS, חלקן לא תמכו או לא עבדו כשורה. חלקן האחר היה בתשלום ולאחרות פשוט לא היתה אפליקציה וובית יעילה.

עם הצניחה בנתח השוק של מכשירי הנוקיה ולאחר ההתפצלות מנוקיה עצמה הופעתן של אפליקציות לאנדרואיד ולאיפון היו רק עניין של זמן ואכן, לפני זמן לא רב כשנכנסתי לאתר הופיע קישור להורדת התוכנה במרקט. זה היה השלב שבו מכשיר הנוקיה שהיה זמין לצורך אימונים בלבד נכנס בחזרה למגירה.

אחד הדברים המבעסים, לפחות עבורנו הישראלים, היא שבגירסה הנוכחית ספורטס – טראקר הפסיקה לעבוד עם המפות של פרוייקט open street map וחזרה להשתמש במפות של גוגל, כך שאין באפשרותה להציג כבישים על גבי המפה. מלבד זאת, זהו כלי מעולה למי שרוצה לבדוק את השיפור באימונים חוזרים.
עכשיו רק נותר לחכות שהסלולר ידע לדבר גם עם ההליכון או האופני כושר בחד"כ כדי לקבל מידע מדוייק גם על אימון פנימי

לדרג את הפוסט
0

Comments

2 תגובות על “להתאמן עם הסלולר”

  1. אני חושב שהבעיה נמצאת כמעט בכל תוכנה חופשית, אין להם את כבישי ישראל, זאת בעיה שצריכה להיפתר, כמו שיש רחובות בארה"ב, כך גם צריך בישראל.

    1. הבעיה היא לא של התוכנות החופשיות, הבעיה היא בלמי שייך מידע ה GIS. בניגוד לשאר העולם שבו מידע זה הוא חופשי ונגיש לכולם, פה, מידע ה GIS של המדינה לא נגיש לאזרחיה. כתוצאה מכך, גוגל נאלצה לחתום על הסכם עם חברת מפה ולקבל ממנה מפות. הסכמי הרישוי של חברת מפה מדברות על כך שאי אפשר להטמיע את המפות עצמן בישומים צד שלישי.

      בגירסה המקורית של ספורטס-טרקר נעשה שימוש עם אופן סטריט מאפ – שזה מידע חופשי, לצערי, גוגל לא משתמשים בו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *