בחמישי במאי שיחררה אובונטו את גירסת הבטא האחרונה של דראפר דריק. ההפצה עצמה אמורה להשתחרר במהלך חודש יוני 2006. בסוף שבוע הזה, סוף סוף התפניתי לעדכן את הלפטופ מ Breezy Badger שהייתה למעשה גירסה 5.10 לגירסה החדשה.
יותר מדי לשחק עם המערכת החדשה עוד לא יצא לי, גם לא ממש הספקתי לעבור על רשימת ה"מה נשתנה" ולראות איך זה נראה, אבל יש משהו מעניין בלשדרג גירסה של לינוקס.
הפעם האחרונה שהחלפתי מערכת הפעלה מגירסה קודמת לגירסה חדשה הייתה בשנת 2001 בעת המעבר מחלונות 98 לחלונות XP, גם אז בחרתי באפשרות של התקנה נקייה כי כאשר ניסיתי לבצע שידרוג ה XP כבר טרח להכריז מה לא יתאים ורק מלצפות ברשימת הרכיבים והתוכנות להסרה קיבלתי כאב ראש. העידכון באובנוטו לעומת זאת, הרבה יותר פשוט. הגירסה הראשונה שהתקנתי הייתה Hoary Hedgehog (גירסה 5.04) ולאחריה בא השידרוג ל 5.10. שם עוד היה צורך לעדכן את רשימת הרפוזיטוריז ורק לאחר מכן לבצע עידכון, במעבר הנוכחי, העסק כבר הרבה יותר פשוט.
העידכון
השלב הראשון – בדיקה שהמערכת מעודכנת במלואה על ידי הרצת עידכון. בשלב הזה מומלץ לבדוק איזה רפוזיטוריז אינם פעילים ולהסיר אותם. קיומם של רפוזיטוריז לא פעילים בעת השידרוג תפיל את התהליך כבר בהתחלה.
לאחר מכן, כל שנותר לעשות זה לפתוח טרמינל (או להריץ ישירות על ידי שימוש ב Alt+F2) ולכתוב:
gksudo "update-manager -d"
הפונקציה d בסוף הפקודה מורה למנהל העידכונים להוריד גם גירסאות שאינן שיחרור סופי, מנהל העידכונים יכריז בשמחה שקיימת גירסה חדשה ויצא לדרך לאחר מתן אישור. כל התהליך לקח לי 3 שעות (שעתיים וחצי מתוכן בשביל להוריד את כל העידכונים מהרשת ועוד חצי שעה בשביל להתקין אותם) ובמהלכו יצא לי לגעת במחשב רק פעמיים. בסוף התהליך המחשב איתחל את עצמו והעלה את הגירסה החדשה.
כמו שכבר אמרתי, יותר מדי לא יצא לי להתעסק עם ההפצה החדשה אבל יש שתי תהיות מעניינות שקשורות לנושא הזה.
הגירסאות של אובונטו הן 5.04 ולאחר מכן 5.10 ועכשיו 6.06 – כאשר המספרים מציינים את תאריך השיחרור הרשמי של ההפצה בחודש ושנה (אפריל 2005, אוקטובר 2005 ויוני 2006) הווה אומר, שתי הפצות בשנה (לפני 5.04 הייתה 4.10 והבאה בתור היא 6.10) לצורך ההשואה, מיקרוסופט שיחררה גירסה חדשה בהפרשים של 2-3 שנים עד XP ואנחנו עדיין סופרים בשביל הוויסטה. האם זה באמת מוכיח את העדיפות של הקוד הפתוח ושיתוף הקהילה בכתיבת הקוד של המערכת?
הנקודה המעניינת השניה היא הנוחות של העידכון – מספר קטן ביותר של קליקים ולעזוב את המחשב בשקט מספר שעות. לעומת זאת מי שניסה להתקין או לעדכן חלונות בוודאי זוכר את תהליך ההתקנה המסורבל והמייגע (ממשק דוס, ממשק גרפי מחורבן, מלא שאלונים, לאתחל את המערכת, לאתחל שוב, לאתחל עוד פעם, להתקין את כל מה שצריך). לצורך ההשוואה זה כאילו יום אחד יהבהב בסרגל המשימות של חלונות הסמל המוכר של ווינדוס אפדייט שיודיע שוויסטה כבר הורדה אל המחשב וכל שיש לעשות זה להתקין את העידכון. זה בסדר, אפשר להמשיך לעבוד – חלונות תודיע כשיגיע הזמן לאתחל. חלונות כמובן לא יכולה לעשות את זה – קצת בעייתי כשצריך לוודא לפחות את הסיריאל ולאשר כל שלב. מצד שני, גם אם לא היה את הסיריאל הזה, מיקרוסופט בוודאי לא הייתה מוותרת על התענוג של לזכות בשעה שלמה של זמן משתמש בה ניתן להסביר לו עד כמה המערכת חכמה יותר, מהירה יותר וטובה יותר.
אגב, רק לצורך האנקדוטה, הצוות של אובונטו שם לעצמו מטרה לשחרר לפני השחרור הרשמי של הויסטה מערכת הפעלה שתוכל לתת לויסטה מאבק הולם. כמו שהגירסה הזו נראית, הם כבר כמעט שם.
בהתרשמות ראשונה ניתן לראות את הישום של שולחן עבודה תלת מימדי כולל הצללות ויכולת משחק. הדסקטלטס (הוויג'טים של גנום) זכו לשיפור רציני והם אפילו עובדים כמו שצריך הפעם ובכלל הממשק נראה הרבה יותר מהוקצע ומלוטש.
כתיבת תגובה